2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Haiti: védett helyen a károsultak fele

A januári haiti földrengésben hajléktalanná vált 1,3 millió ember fele már az időjárás viszontagságaitól védett helyen van - közölte a vöröskereszt.
2010. március 8. hétfő 11:45 - HírExtra
A hajléktalanok másik felét is valamilyen védett helyre kell viszont juttatni még az előtt, hogy májusban eléri tetőpontját az esős évszak - tette hozzá. Gregg McDonald, a vöröskereszt segélykoordináló munkatársa a haiti fővárosban, Port-au-Prince-ben helyi idő szerint vasárnap a nehézségeket érzékeltetve elmondta: "munkatársaikkal együtt valamennyien majd megszakadnak, hogy mielőbb fedél alá juttassák a rászorulókat".

A segélyszervezet reméli, hogy április elsejéig az 1,3 millió hajléktalan kétharmadának, május elsejéig pedig minden rászorulónak tud védett helyet biztosítani.

A karibi országba továbbra is tömegesen érkeznek a sátrakból, ponyvákból, kötelekből, gerendákból álló segélyszállítmányok.

A január 12-i haiti földrengés több mint 220 ezer halálos áldozatot követelt és romba döntötte a gazdaság felét az amerikai földrész legszegényebb országában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását