2024. május 14. - Bonifác

Új fegyvertartási szabályok?

Jövő szerdán fogadhatja el a kormány az új, a jelenleginél szigorúbb fegyvertartási szabályokat.
2010. március 3. szerda 15:55 - HírExtra
Szollár Domokos kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: elkészült a sportlövészet jogi szabályozását módosító jogszabálytervezet, amelyet kedden megküldtek a civil szervezeteknek, amelyekkel a tervek szerint március 8-án egyeztet a kormány.
Közölte: a kabinet tervei szerint olyan javaslat készül, amely szigorítja a fegyvertartás szabályait, kiállja az idő próbáját és a gyakorlatban is működni fog.

A módosítás irányáról szólva leszögezte: a kormány szigorítaná a sportcéllal birtokolt fegyverek tartásának szabályait; bizonyos rutin, és tapasztalat megszerzése után lehetne hazavinni, és otthon tárolni a fegyvert, kevésbé gyakorolt sportlövőknek a fegyvereket a sportklubokban kellene tárolniuk.

Felvetődött, hogy azok a klubok, ahol nincs kijelölt tárolóhely, a helyi rendőrségnél helyezhessék el időlegesen a fegyvereiket - emelte ki Szollár Domokos.

A kormány javaslata szerint a fegyvertartás szigorítása mellett a sportlövők alkalmasságát is szigorúbban, rendszeresebben ellenőriznék; a fizikai alkalmasság mellett pszichológiai tesztek eredményeihez kötnék a sportlövészetet - mondta a kormányszóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását