2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Emlékplakettet kaptak az "őshonatyák"

Bronz emlékplakettet kapott a parlamenttől 22 képviselő, aki 1990 és 2010 között folyamatosan, megszakítás nélkül volt tagja az Országgyűlésnek.
2010. március 2. kedd 12:50 - HírExtra
Az Országgyűlésben 22 olyan képviselő van, aki 20 éve folyamatosan tagja a törvényhozásnak; ők kaptak emlékplakettet a Ház vezetésétől.

Az MTI információi szerint a Fidesz-KDNP tagjai nem kívánták személyes átvenni a bronz plakettet, ők postán kapták meg.

A 22 képviselőből 9 a Fidesz-KDNP tagja: Balsai István, Kelemen András, Kósa Lajos, Kövér László, Mádi László, Medgyasszay László, Németh Zsolt, Orbán Viktor és Salamon László. A Fidesz bejelentette: Mádi Lászlót nem indítja újra.

Az SZDSZ hét tagja vehette át az emlékplakettet: Béki Gabriella, Eörsi Mátyás, Hankó Faragó Miklós, Kuncze Gábor, Magyar Bálint, Pető Iván, Világosi Gábor. Közülük senki nem indul az április választásokon.

Az emlékplakettel kitüntetett szocialisták Gál Zoltán, Horn Gyula, Katona Béla Vitányi Iván közül csak utóbbi neve szerepel az országos listán.
A korábban az MDF-frakcióhoz tartozó, jelenleg független Csapody Miklós és Dávid Ibolya is kapott a folyamatos parlamenti tagságot "igazoló lapot".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását