2024. május 5. - Györgyi

A diétára fogott Obama kirúgott a hámból

Két nappal azután, hogy egy orvosi vizsgálat kissé magas koleszterinszintet állapított meg nála, Barack Obama amerikai elnök kirúgott a hámból egy georgiai étteremben, ezért arra kérte a szemtanúkat: ne árulják el feleségének.
2010. március 3. szerda 19:05 - HírExtra
"Egy szót se Michelle-nek" - tréfálkozott az elnök Savannah város festői történelmi negyedében egy ottani tipikus kis étteremben, a Mrs. Wilkes' Dining Roomban, amely sült csirkét, feketeáfonya- és banánpudingot kínál étlapján.

"Nem akarok hegyibeszédet hallgatni a koleszterinszintemről" - tette hozzá az elnök, aki nyolc másik vendéggel ült le egy asztalhoz, hogy megkóstolja a jellegzetes déli konyhát. A savannahnow.com hírportál szerint az asztaltársaság előtt egy rakás sült csirke tornyosult egy tálon, Obama - miközben csevegett - sült babot és ambrózia gyümölcssalátát kanalazott.

A 48 éves Obamát vasárnap vizsgálták meg egy katonai kórházban. Orvosa megállapította, hogy híres páciense "kiváló egészségnek örvend és állapota megfelelő elnöki teendőinek ellátásához", de "folytatnia kell erőfeszítéseit, hogy leszokjon a dohányzásról", és étrendjét ahhoz kell igazítani, hogy vérének LDL-koleszterinszintje a jelenlegi 138-as értékről lemenjen a 130-as határ alá. (Ez az úgynevezett rossz koleszterin, emelkedett értéke esetén nő az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata.)

A téma élénken foglalkoztatta az amerikai sajtót, és hétfőn Robert Gibbs szóvivő az újságírói kérdések kereszttüzében kénytelen volt elismerni, hogy Obama nem tud ellenállni az ínycsiklandó desszerteknek, amelyeket a Fehér Ház szakácsai készítenek számára, és mérsékelnie kell szeszfogyasztását.

A vasárnapi orvosi vizsgálat volt az első, amelyen az amerikai elnök átesett mandátumának kezdete óta. Orvosa újabb vizsgálatot javasolt 2011 augusztusában, amikor Obama betölti 50. születésnapját.

Az elnök azért utazott az Egyesült Államok délkeleti részén fekvő Georgiába, hogy az energiatakarékosság egyik eszközeként a házak hőszigetelését népszerűsítse.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását