2024. május 20. - Bernát, Felícia

Rácz Szabó László: a VMSZ szakadékba sodródik

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szakadékba sodródik - állítja Rácz Szabó László, a vajdasági Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) elnöke.
2010. március 1. hétfő 10:03 - HírExtra
A pártelnök a Dnevnik című újvidéki napilapnak adott interjúban - amely olvasható hétfőn az újság weboldalán is - reagál azokra a VMSZ-es vádakra, amelyek azután hangzottak el, hogy az MPP a minap a zentai képviselőtestületben összefogott a Boris Tadic szerb államfő vezette Demokrata Párttal (DS), távozásra kényszerítette a város a VMSZ-es polgármesterét, és kiszorította a pártot a helyi hatalomból. Ennek az volt az előzménye, hogy a VMSZ parlamenti frakciója nem szavazta meg a szerbiai költségvetés tervezetét, amit a DS zokon vett.

Rácz Szabó László szerint a VMSZ elnöke, Pásztor István "nemcsak iránytűjét veszítette el, hanem a fejét is". "A VMSZ alacsonyan száll, szakadékba sodródik, s számomra úgy tűnik, hogy Pásztor ezt nem hajlandó elfogadni" - mondja az MPP elnöke. A politikus a VMSZ-ből kizárt Bunyik Zoltán nyilatkozataira hagyatkozva azt mondja: Pásztor István és a VMSZ parlamenti frakcióját vezető fia, Pásztor Bálint hibát követett, mert a költségvetés elutasításáról nem a VMSZ illetékes testülete, s nem is a Magyar Koalíció hozott döntést, hanem ők ketten.

"Azóta kiderült, hogy az MPP együtt tud működni a DS-el, s hogy nem falunk fel gyerekeket, nem vagyunk ultranacionalisták és fasiszták, ahogyan rólunk állították" - mondja Rácz Szabó, aki szerint az is nagy hazugság, hogy pártja programjában szerepel Szerbia határainak szétverése. A pártelnök szerint Pásztor István alaptalanul vádolta pártját azzal, hogy együttműködik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, s az effajta minősítésekkel háttérben akarta tartani az MPP-t.

Az MPP elnöke szerint a Pásztor István szájából elhangzott minősítések után elfogadhatatlan a VMSZ kezedményezése az egységes lista felállításáról a szerbiai Magyar Nemzeti Tanács megválasztásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását