2024. május 19. - Ivó, Milán

LMP: 10-12 helyen már megvan az elégséges kopogtatócédula

Eddig 10-12 választókerületben sikerült összegyűjteniük az induláshoz szükséges számú ajánlószelvényt a Lehet Más a Politika (LMP) színeiben parlamenti mandátumra pályázóknak; a körzetek között egyetlen fővárosi van – közölte hétfői győri sajtótájékoztatóján Jávor Benedek ügyvivő.
2010. március 1. hétfő 19:46 - HírExtra
Az LMP reálisnak tartja, hogy a 176 választókerületből százban lehessen jelöltjére szavazni; a magas arány elsősorban nem a töredékszavazatok miatt fontos a számukra, hanem azért, hogy minél könnyebben léphessenek kapcsolatba a választókkal – mondta az ügyvivő az LMP ár- és belvíz elleni védekezésről szóló sajtótájékoztatóján feltett kérdésre.

Jávor Benedek az eseményen azt hangsúlyozta: Magyarországon "meg kell szüntetni az állandó fogócskázást a természettel", aminek az az eredménye, hogy egyszer ár- és belvíz, pár hónappal később viszont aszály sújtja az ország területének mintegy felét.

Nem arra kellene törekedni, hogy gátakkal minél gyorsabban levezessék a vizet, hanem tározókban kellene felfogni az éppen fölös mennyiséget, később hasznosítva azt – mondta, hangoztatva, hogy a XXI. század egyik legfontosabb stratégiai kincse a víz.

Kérdésre válaszolva arról beszélt: legalább több tízezer hektáron kellene bevezetni ezt a rendszert ahhoz, hogy érezhetőek legyenek hatásai; az LMP ügyvivője fontosnak nevezte, hogy ahol szükséges, lássák be, ha nem lehet a hagyományos mezőgazdasági termelés módszereivel rentábilisan hasznosítani az adott területet, ott inkább legelőt, halastavat vagy ártéri gyümölcsöst kell kialakítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását