2024. április 23. - Béla

Chile: több, mint 700 áldozat

A legfrissebb hivatalos adatok szerint 723 regisztrált halálos áldozatot szedett a szombati, kivételes erejű földrengés Chilében, de magyar áldozatról nem tudni.
2010. március 1. hétfő 22:40 - HírExtra
A santiagói, concepcióni és valparaísói tiszteletbeli magyar konzulokkal az MTI hétfőn nem tudta felvenni telefonon a kapcsolat. A fővárosi magyar konzul nem tartózkodik az országban, helyette viszont jelentkezett az iroda egy munkatársa, akinek nincsenek értesülései esetleges magyar áldozatokról. A konzul a légiközlekedés nehézségei miatt leghamarabb szerdán vagy csütörtökön tud hazatérni Santiagóba.

A chilei szükséghelyzetek országos irodája (Onemi) szerint hétfőn délben a 723 halotton felül 19 eltűnt személy szerepelt a nyilvántartásban. A csapás a fővárostól 4-500 kilométerre délre húzódó partszakaszon volt a legkeményebb. A Maule-vidéken 544-nél, a Bío Bío-vidéken 64-nél tart a halottak száma.

A főváros térségében 38-an, Valparaíso környékén 18-an vesztek oda, de áldozatokat jelentettek a déli Araukaníából is. A mentés folyik, a fosztogatási kísérletek miatt több körzetben éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását