2024. május 18. - Erik, Alexandra

Budapesten az Európai Néppárt vezetése

Budapesten tartja kihelyezett ülését az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójának vezetősége jövő hét csütörtökön és pénteken; az egyik téma a munkahelyteremtés lesz, a másik az uniós források felhasználása a hátrányosabb helyzetű régiók felzárkóztatására - közölte Szájer József szombaton.
2010. február 27. szombat 13:40 - HírExtra
A fideszes EP-képviselő budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: Európa és az Európai Néppárt példaértékűnek tekinti a Fidesz munkahelyteremtő politikáját.
A jövő heti ülést - amelyet a Fidesz meghívására tartanak a magyar fővárosban - a néppárti frakcióvezető és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke nyitja meg. Az eseményen jelen lesz több, a néppárthoz tartozó uniós biztos is, így a regionális ügyekért felelős, valamint az agrárpolitikáért felelős biztos - mondta Szájer József, hozzátéve, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is felszólal.
A fideszes politikus az egyik témával, a munkahelyteremtéssel összefüggésben kifejtette: Magyarországon még mindig csökken a foglalkoztatás mértéke, és még mindig emelkedik a munkanélküliség. Rámutatott ugyanakkor, hogy 2011 első félévére, vagyis éppen a magyar EU-elnökség idejére esik az az időszak, amikor véglegesítik az Európai Unió 2020-as munkahely-teremtési programját.
Szájer József hozzátette: céljuk az, hogy a tíz év alatt egymillió munkahely létrehozásának fideszes programjához EU-s segítséget kapjanak. Ha kormányra kerülnek, a 2011. első félévi magyar EU-elnökség idején az unió 2020-as munkahely-teremtési programját úgy igyekeznek majd alakítani, hogy az Magyarországnak is jelentős segítséget adjon. "Az uniós tagságunkat, illetőleg az unióban betöltött kulcsszerepünket - szemben a jelenlegi kormányzatnak a gyakorlatával - arra szeretnénk használni, hogy az a magyar érdekeket is szolgálja" - emelte ki.
A regionális támogatásokról szólva az EP-képviselő azt mondta: "mindenki tudja, és Európában is sajnos tudják", hogy Magyarországon komoly visszaélések vannak az európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatban.
Nem véletlen, hogy az agrárbiztos is jelen lesz a kihelyezett ülésen, Magyarország számára ugyanis az egyik legfontosabb kérdés, hogy a 2010-ig tartó földvásárlási moratóriumot meg lehet-e hosszabbítani - jegyezte meg Szájer József, hangsúlyozva, az új, fideszes kormánynak arra kell majd törekednie, hogy a moratórium letelte után is meg lehessen védeni a magyar termőföldet, és ne váljon spekuláció áldozatává.
Arra a felvetésre, hogy egy nemzetközi elemző cég szerint az elmúlt hetekben informális megbeszéléseket folytatott a Fidesz a Nemzetközi Valutaalappal és az EU-val, felvetve, hogy a költségvetési hiányt 3,8-ról 7 százalék körüli szintre kellene emelni, Szájer József úgy reagált: nem vett részt ilyen informális megbeszéléseken. Hozzátette, a felvetésben foglaltakat sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, mert nincsenek erről ismeretei.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását