2024. április 28. - Valéria

Még egy ideig tagadható a holokauszt

A Parlament megszavazta a holokauszt-tagadást büntető törvényt, ami csorbát ejtett a szólás szabadságán, a demokratikusság egyik alapjogán. Bár a holokausztot tagadni marhaság, de ezt törvényben szabályozni még annál is nagyobb baklövés.
2010. február 24. szerda 17:01 - Pásztor Balázs
A törvény értelme

A törvény
Három éves szabadságvesztéssel lehet büntetni a jövőben, ha valaki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokauszt tényét, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel azt - az Országgyűlés a cikluszáró ülésnapján a szocialisták és szabad demokraták, valamint független MDF-esek voksaival - megszavazta a Büntető Törvénykönyv módosítását, Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének javaslata alapján. A zárószavazáson - 197 igen szavazattal 1 ellenében 142 tartózkodás mellett - átment a törvénytervezet, ezzel a parlament elfogadta. (nol.hu)
Az utolsó parlamenti ülésnapon megszavazott törvény nem csak arra alkalmatlan, hogy a demokráciát képviselje, hanem arra is, hogy megakadályozza a zsidókat ért atrocitások csökkentését. Egyrészt mert az egyoldalú, valamely csoportot pozitívan diszkrimináló tiltás csak tovább fogja növelni a csoport elleni, eddig is meglévő agressziót és gyűlöletet. Másrészt pedig a törvény elvágja az összes olyan komoly, szakmai vita és kutatás lehetőségét, amely a holokauszt valós, teljes feltérképezésére irányul. Elvégre hogy lehetne kutatni, minden oldalról megvizsgálni Mátyás király uralkodását, ha kijelentjük, hogy Mátyás igazságos volt, így kapásból elvetünk minden olyan eshetőséget, amely ennek ellenkezőjére utalna? Ráadásul ezzel a módszerrel pont azt nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Mátyás igazságos volt.

Egyértelmű, hogy a törvényt megszavazó MSZP és a magát liberálisnak mondó, ám ennek ellenkezőjeképp szavazó SZDSZ csupán zsidó X-eket lát maga előtt a szavazólapon. Az is egyértelmű, hogy a Fidesz, kissé szélesebb körben kiterjesztett javaslata - ebben bármilyen népirtás tagadását büntették volna - is hasonló X-ekért lett benyújtva, igaz felépítése jóval logikusabb az elfogadottnál. Ám az is valószínűsíthető, hogy a törvény nem fog hatályba lépni: ha nem Sólyom László fogja visszadobni a tervezetet, akkor az Alkotmánybíróság fogja eltörölni - ők ugyanis eddig a szólás szabadságát mindig erősebbnek találták bármiféle holokauszt-tagadásnál, vagy gyűlöletbeszéddel kapcsolatos törvénynél - szerencsére.

Egy demokráciában minden embernek joga van kifejteni a történelmi nézeteit, legyenek azok bármennyire ellentétesek a valósággal - maximum hülyének nézik. Ezzel a törvénnyel nem csak a szakmai kommunikáció szenved komoly csorbát, hanem az emberek azon joga is, hogy hülyeségeket beszéljenek - ami már a szólás szabadság korlátozása. Nézzük, milyen gyöngygszemeket kellene nélkülöznünk a törvény életbelépése esetében:



Egy vélemény deklarálása

Ezennel kijelentem hogy nincs, soha nem is volt, és legfőképp nem lesz holokauszt. A zsidók a második világháborúban nemhogy összejátszottak a nácikkal, hanem egyenesen ők irányították őket - ők álltak a háttérben. Az egész világégést csak azért hozták össze - összefogva a szövetségeseket irányító cionista nagytőkével - hogy a zsidók, gázkamráknak álcázott transzformációs kamrákban átváltozhassanak rózsaszín plüssnyúllá, így megszerezzék a világuralmat - dolgozni csak azon zsidókat küldték, akik ellenkeztek eme elképzeléssel.

Hogy miért plüssnyúllá? Ráhel apokrifnak számító evangéliumának felszínre kerülése óta közismert, hogy kizárólag rózsaszín plüssnyúlként lehet eljutni a Mennyországba. Ott pedig a zsidók, egy ajándék répának álcázott atombombával megölnék Istent, majd elfoglalnák a helyét. 1944-ben, Auschwitzban sikerült egy csoportnak átjutnia, így elindult a visszaszámlálás. Ráhel evangéliuma szerint 101 évig tart az út Istenhez - tehát van még 33 évünk a végső zsidó uralomig. Az egyetlen amit ennek megakadályozásáért tehetünk az, hogy jó sok répát eszünk, ezzel felhívva Isten figyelmét a közelgő veszélyre. (Készült a Répatermelők Országos Sikeres Szövetségének [ROSSZ] megbízásából)

Más vélemények


Sőt, ezzel az erővel ítéljék három év börtönre azt a 14. életévét már betöltő iskolást, aki rossz dátumot mond feleléskor a ’48-as szabadságharc eseményeinél! Vagy szintén három évet annak a tanárnak, aki meg meri említeni, hogy a finnugor nyelvrokonság-elmélettel szemben vannak más meglátások is!  Elvégre mindkettő valótlanságot állít - legalábbis a többségi elképzeléshez képest - a történelem folyásáról, ezzel a gyermek megsérti a ’48-as szabadságharc eszméjét, a tanár pedig az egész magyarságot - mindezt nyilvánosan, az egész osztály előtt.

De ennél is van tovább: börtönbe mindenkivel, aki azt állítja, hogy a Horty-, Rákosi-, Nyilas-, Kádár-korszak jó volt, mert történelmileg bizonyított tény, hogy nem! Ha meg ennek ellenkezőjét állítja, akkor a demokráciát eltaposni vágyó eszméket támogat, aminek egy demokráciában nincs helye! Mert egy demokráciában egyenlőség van a jog előtt, szabadság az eszmékben, és a nép által megválasztott képviselők úgy alkotják meg a törvényeket, hogy azok logika, és az közmegítélés alapján, az alapjogokat betartva képviseljék az egész ország érdekét. Hopsz, ez már nem Magyarországra vonatkozik...de miért is nem?

Mert a jelenleg elfogadott törvénynél nincs jog előtti egyenlőség: semmilyen más történelmi tény, álláspont, hivatkozás tagadását nem minősítik büntethetőnek, kizárólag a holokausztot. Pedig lehetne büntetni a kommunizmus, vagy a fasizmus bűneinek tagadását is éppúgy, mint azt a meglátást, hogy Mátyás nem volt pont igazságos király - mint ahogy azt a közhiedelem tartja. De ők kivételeznek a jog előtt egy eseménnyel, és a mögötte húzódó csoport érdekeivel, mindenféle logikát sutba dobva.

Nincs szabadság az eszmékben, ugyanis nem lehet hangot adni az olyan, történelmi tényeken alapuló kutatásoknak, amelyet azt próbálják bizonyítani, hogy nem volt akkora a zsidó áldozatok száma, mint amennyi manapság a közhiedelemben szerepel. De a törvény szerint hülyének is tilos lenni: azt tagadni, hogy a holokauszt létezett épp akkora badarság, mint az, hogy Szent István nem létezett. Mi alapján állhatok ki a Parlament elé, és mondhatom azt, hogy „Szent István egy kitaláció” míg azt nem, hogy „a holokauszt egy kitaláció”? Hisz az előbbi kijelentéssel Magyarországon feltételezhetően - reményeim szerint - több embert sértenék meg.

A megválasztott képviselők érdekei, és a megválasztók érdekei fényévekre vannak egymástól - ezt már sokszor leírtuk, nem kívánom újra megfogalmazni. Azt azonban igen, hogy míg egy fehérgalléros, többmilliárdos állami pénzt lenyúló bűntény általában nem végződik 3-5 év börtönbüntetéssel, addig a holokauszttagadás az elfogadott javaslat szerint igen. Azonban ha megkérdeznénk az embereket, hogy mit büntessünk súlyosabban, akkor várhatóan a válaszolók - egyben választók - 99 százaléka azt válaszolná, hogy a többmilliárdos lenyúlást - ez azonban ma mégsincs így.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. február 25. 21:02
És akkor mi van? NEM ÉRDEKEL! Égető egzisztenciális problémáim miatt a JELEN, és legfőképp a JÖVŐ valahogy sokkal jobban izgat. Hogy az mszp ezt tartotta legfontosabb feladatának az utolsó országgyűlési napon, ez őket minősítse.

Magánvélemény: Az, aki egy fájó múltból csinál magának szellemi (és anyagi) tőkét, ... ...inkább hagyjuk.
H.K.
2010. február 25. 08:42
Először is hivatalosan is igazolni kellene magát az állítást, hogy embere milliókat öltek meg, kizárólag a származásuk miatt. Ezt soha nem tették meg. Kitaláltak sztorikat meg túlélők beszámolóira hivatkoztak de valós bizonyítékokat soha nem mutattak be.
Vajon a 6 milliós emberáldozatokról szóló auschwitzi emléktáblát miért cserélték le 1.4 milliósra mindenféle indoklás nélkül?
Miért kell fizetnie bárkinek is azért mert megöltek x számú embert? Meddig kell fizetni? Milyen jogi vagy bármilyen alapon követelik ezt? Milyen alapon merik megtenni azt, hogy emberek millióit félemlítenek meg olyan törvényekkel amivel a szabad gondolkodást, a szólásszabadságot, a történelmi kutatásokat korlátozzák? Ki a fasznak képzelik ezek magukat? Senkiházi hazudozók. Nagyon rábasztok az már nem kérdés. Saját magatok nem tudjátok, hogy hol a határ...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását