2024. május 19. - Ivó, Milán

Stabil költségvetés esetén nem lesznek megszorítások!

Bajnai Gordon szerint nem lehet szükség újabb megszorításokra, ha a következő kormány bölcsen eljárva megőrzi a költségvetés stabilitását.
2010. február 23. kedd 16:00 - HírExtra
A miniszterelnök az Észak-Magyarország című napilap online kiadásában kedden megjelent interjúban azt mondta: a magyar emberek bölcsek és pontosan tudják, hogy "addig lehet nyújtózkodni, ameddig a takaró ér".

Erre a bölcsességre lesz szüksége a következő kormánynak is ahhoz, hogy megőrizze a költségvetés stabilitását, ha így tesz nem lehet szükség újabb megszorításokra - válaszolt arra a kérdésre a kormányfő, hogy szükség lehet-e, illetve milyen esetben lehet szükség újabb megszorító intézkedésekre. Hozzáfűzte: a legnagyobb kockázat, ha "mi magunk okozunk bajt magunknak", azaz, ha az ország visszatér a költekezés, az eladósodás útjára, amivel nemcsak a stabilitást veszélyezteti, de a nehezen visszaszerzett nemzetközi bizalmat is eljátssza.

Bajnai Gordon úgy vélekedett: az országnak meg kell őriznie "Európa egyik legstabilabb költségvetésének egyensúlyát". Jövőre - és ezt független elemzők is megerősítik - 3-4 százalékos gazdasági növekedés prognosztizálható - nyilatkozta Bajnai Gordon, megjegyezve azt: ahol még nem vagyunk túl a válságon, az kétségtelenül a foglalkoztatás, amely valóban különösen érzékenyen érinti az észak-magyarországi régióban élőket.

A miniszterelnök szerint miközben az eurózóna recseg-ropog, addig a forint háromforintos sávon belül mozog, ami egyértelmű stabilitást jelent, ez pontosan azt mutatja, hogy visszatért a bizalom Magyarország iránt. Ezért veszélyes, ha valaki felelős pozícióból felelőtlen állítást tesz, és ezzel gyengíti a forint árfolyamát, ezt ugyanis szinte abban a pillanatban érzékelik a családok a törlesztő részleteiken - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását