2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ukrajna víz alatt?

Az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében több mint negyven települést veszélyeztet a belvíz a dél-ukrajnai Herszon megyében.
2010. február 22. hétfő 15:23 - HírExtra
A Herszon megyei állami közigazgatási hivatal sajtószóvivői irodájának hétfői jelentése szerint a régió hét járásának 41 településén okoz gondot az erősen megemelkedett talajvíz. A térségben mintegy négyezer ház pincéje és portája került víz alá, s Herszon városában is négy kerület van a víz fogságában. A hatóságok attól tartanak, hogy a vízszint további növekedése következtében a lakóépületeket is elárasztja a víz.

A régióban az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának egységei 135 munkatárssal és 90 technikai eszközzel védekeznek a belvíz ellen.

Az ukrajnai megye veszélyeztetett településeinek önkormányzatai bizottságokat hoztak létre az esőzések nyomán keletkezett károk felmérésére. A Herszon megyei vízügyi hivatal 8,5 millió hrivnya (kb. 170 millió Ft) gyorssegélyt kért a kormány tartalékalapjából a károk felszámolására – adta hírül a liga.net ukrán hírportál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását