2024. április 27. - Zita

Fidesz: mikor lesz felelős?

Írásbeli kérdéssel fordult az oktatási tárca vezetőjéhez Nyitrai Zsolt. A fideszes politikus az érettségi adatok elvesztése kapcsán többek között arra kíváncsi, hogy mikorra lesz felelőse a történteknek.
2010. február 19. péntek 17:00 - HírExtra
Nyitrai Zsolt a fidesz.hu-n pénteken közzétett levélben azt írta, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium háttérintézményei egymásra mutogatnak a történtek kapcsán, az Oktatási Hivatal (OH) vezetője a "szolgáltatóra" hivatkozott, és felkérte az Educatio Nonprofit Kft. vezetését a vizsgálat lefolytatására.

"Még a laikus számára is egyértelmű, amennyiben operációs rendszert cseréltek az alkalmazott szoftvertermék alatt, úgy az is a rendszer nem megfelelő tesztelésére vezeti vissza a hibát - míg ha nem történt meg az operációs rendszer cseréje, akkor vagy a 2005 óta használt szoftver frissítése során keletkezett hiba, vagy emberi mulasztásra vezethető vissza az adatvesztés" - írta a fideszes politikus.

Nyitrai Zsolt szerint több háttérintézmény érintettsége, a szükséges politikai felelősségvállalás okán, az eset súlyára is tekintettel hasznosabb lenne, ha a vizsgálatot a minisztérium vezetné le. Azt kérdezi Hiller Istvántól, hogy elindult-e már a vizsgálat, azt a minisztérium felügyeli-e, illetve mikorra várható a felelősök megnevezése és a tapasztalatok összegzése?

A fideszes politikus aggodalmának ad hangot amiatt is, hogy hírek szerint az Oktatási és Kulturális Minisztérium, illetve az Oktatási Hivatal nem biztosított költségvetésében elegendő forrást a 2010/2011-es Országos Közoktatási Tanulmányi Verseny (OKTV) előkészítésére, illetve a következő tanév első félévében szükséges munkálatokra. Elképzelhető-e, hogy a gondatlan tervezés miatt veszélybe kerül a 2010/2011-es informatikai OKTV? - kérdezi Nyitrai Zsolt.

Az érettségi adatok február 4-én tűntek el az Educatio Kft. számítógépes rendszeréből. Bakonyi László, az OH elnöke az MTI-nek az Educatio Kft vizsgálata alapján számítógépes hibával indokolta a történteket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását