2024. május 2. - Zsigmond

Választási törvényt sértett a Fidesz városi szetvezete?

Megsértette a választási eljárásról szóló törvényt egy kampánykiadványában a salgótarjáni Fidesz; a szervezetet eltiltották a további jogszabálysértéstől - olvasható a Nógrád megyei területi választási bizottság (tvb) honlapján nyilvánosságra hozott közleményben.
2010. február 18. csütörtök 20:46 - HírExtra
A Fidesz salgótarjáni szervezete által kiadott Jobb Egyenesen című időszaki lap 4. oldalán az MSZP logója mellett szerepeltették az "Elloptuk, amit lehetett" szövegrészt. Ez a területi választási bizottság határozata szerint olyan negatív tartalmú kampányt fogalmaz meg, ami meghaladja a szabad politikai véleménynyilvánítás határait.

Az MSZP az egyéni választókerületi választási bizottsághoz adott be kifogást, az ügy azért került a tvb-hez, mert a Fidesz fellebbezett a helyi testület döntése ellen.

A területi választási bizottság annyiban változtatta meg a korábbi döntést, hogy nem látja indokoltnak a határozat rendelkező részének - a jogsértő közléssel azonos módon való - közzétételét az időszaki lap legközelebbi számában, mert a kampánykiadványok megjelentetését esetlegesnek tartja - áll a közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását