2024. május 17. - Paszkál

Ima Regina főhercegnőért

Regina főhercegnő, Habsburg Ottó feleségének lelki üdvéért mutat be szentmisét jövő csütörtökön a budapesti Mátyás-templomban Juliusz Janusz apostoli nuncius - tájékoztatta szerdán a Habsburg-titkárság az MTI-t.
2010. február 17. szerda 22:40 - HírExtra
Az utolsó magyar király, IV. Károly menye életének 85. évében hunyt el február 3-án a németországi Pöckingben. Ott múlt kedden gyászmisével búcsúztatták a hosszas betegség után otthonában elhunyt Regina von Habsburgot.

Özvegye, a 97 éves Habsburg Ottó nem tudott részt venni a misén, amelyet Regina számos hozzátartozója, barátja és ismerőse jelenlétében az augsburgi püspök, Walter Mixa mutatott be.

Ott volt a Starnbergi-tó környékén fekvő falu templomában Regina öt fia és két lánya is, családjuk kíséretében. Megjelentek továbbá a Csillagkereszt-rend képviselői is, Regina ugyanis a rend védnökasszonya volt. XVI. Benedek pápa részvétüzenetet küldött.
Reginát múlt szerdán helyezték végső nyugvóhelyére, a Dél-Thüringiában lévő erődítményben, a Veste Heldburgban lévő családi kriptában.

A főhercegnő a bajorországi Würzburgban, Regina Helene Elizabeth Margarete néven született 1925. január 6-án. 1951-ben, a franciaországi Nancyben, XII. Piusz pápa áldásával ment feleségül Habsburg Ottó koronaherceghez. A királyi párnak hét gyermeke született, közülük a legfiatalabb György főherceg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását