2024. május 18. - Erik, Alexandra

Athén nehezen jut dűlőre az EU-val

Az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek hétfő esti brüsszeli tanácskozása előtt a görög pénzügyminiszter kézzelfoghatóbb uniós támogatást sürgetett nehéz pénzügyi helyzetbe került országa számára, miközben az EU-partnerek keményebb kiadáscsökkentő intézkedésekre buzdították Athént.
2010. február 15. hétfő 19:50 - HírExtra
Olli Rehn, az Európai Bizottság frissen kinevezett gazdasági és pénzügyi biztosa arról beszélt: Brüsszel támogatja azt, hogy a görög kormány valósítsa meg stabilitási programját, különösen azt az elemét, miszerint ebben az évben négy százalékponttal kell csökkenteni a költségvetési hiányt. "Ebben az összefüggésben" további intézkedések szükségességét hangoztatta az uniós biztos.

"Ha most újabb intézkedéseket jelentük be, az meg fogja-e állítani a piacok Görögország elleni támadását?" - tette fel a kérdést újságírók előtt Jeórjiosz Papakonsztantinu. Úgy vélekedett, hogy e piaci támadásokat az állítaná meg, ha az unió konkrétabb formába öntené a múlt csütörtöki EU-csúcson Görögországnak elvben kilátásba helyezett támogatást.

Jean-Claude Juncker, aki luxemburgi miniszterelnökként az euróövezeti országok pénzügyminisztereiből álló eurócsoport elnöki tisztét is ellátja, azt mondta: a hétfő esti ülésen megvizsgálják, hogy lehetséges-e a négy százalékpontos deficitcsökkentés.

Elena Salgado, az EU soros elnökségét adó Spanyolország gazdasági minisztere azt emelte ki, hogy az eurócsoport hétfő esti ülése után az EU-pénzügyminiszterek keddi tanácskozásán kell megvitatni, szükséges-e újabb deficitcsökkentő intézkedés görög részről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását