2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hiányolják a párton belüli demokráciát?

Hiányolja a párton belüli demokráciát az MDF több Csongrád megyei választmányi tagja, köztük Mécs László, a demokrata fórum szegedi önkormányzati frakcióvezetője, aki csütörtökön be is jelentette kilépését az MDF-ből.
2010. február 11. csütörtök 16:41 - HírExtra
A belső demokrácia és a szabad véleménynyilvánítás ma már hiányzik az MDF-ből - indokolta döntését a párt alapító tagja sajtótájékoztatón. Hozzátette: az MDF irányvonala és szövetségi politikája úgy változott meg, hogy ezzel kapcsolatban a párt erre feljogosított szervezete, az országos gyűlés, nem hozott döntést.

A politikus kifejtette, a párt országos vezetése annak ellenére döntött Takács Róbert, az SZDSZ megyei elnökének hódmezővásárhelyi jelöltségéről, hogy az MDF megyei választmánya határozottan elutasította az együttműködést a liberális párttal, s kétszer is megerősítette Mészáros Tamás megyei MDF-alelnök jelöltségét.

Jávor Zoltán megyei választmányi tag elmondta, az MDF országos vezetése politikai akaratát az MDF alapszabályán és szervezeti döntésein átnyúlva kívánja érvényesíteni, nem egyszer olyan eszközökkel, amelyek "súrolják a tisztesség határát".

A politikus közölte, bíróság előtt támadják meg az MDF országos elnökségének a hódmezővásárhelyi szervezet működését felfüggesztő határozatát, a jelöltállítással kapcsolatos döntések miatt pedig a párt etikai és fegyelmi bizottságához fordulnak.

Mészáros Tamás tudatta, képviselőjelöltségről történő leváltását azzal indokolta az országos vezetés, hogy "kibeszélt", amikor újságírókkal tudatta, a Csongrád megyei választmány nem támogatja az SZDSZ-szel való együttműködést. Álláspontja szerint a közvéleménynek azonban joga van tudni arról, ha egy a parlamentbe törekvő párt politikai irányvonalában alapvető változás következik be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását