2024. április 29. - Péter

Budapestre jön a Megadeth

Eredeti basszusgitárosával, a zenekarból 2002-ben kilépett, ám most újra csatlakozott David Ellefsonnal ad a Megadeth június 20-án koncertet Budapesten, a Petőfi Csarnokban.
2010. február 10. szerda 14:31 - HírExtra
Ellefson visszatérését Dave Mustaine, a rendkívül népszerű amerikai thrash metal csapat alapító gitáros-énekese jelentette be - közölte a Warner Music Hungary szerdán az MTI-vel.
A Megadeth újraegyesülése egybeesik az egy hónapig tartó Rust In Peace 20 elnevezésű turnéval, amelynek első állomása március elsején a Washington állambeli Spokane-ban lesz. A miniturné fellépésein a Megadeth elejétől a végéig eljátssza mérföldkőnek számító 1990-es albumát, a Rust In Peace-t.

A Megadeth 1983-ban alakult, de most is a csúcson van: idén megszerezte 8. Grammy-jelölését és sorra adja a teltházas koncerteket. A metálzenekar, amely már több mint 20 millió lemezt adott el, kilenc év szünet után tér vissza június 20-án Budapestre, ahol tavaly megjelent legutóbbi korongja, az Endgame dalai is elhangzanak majd.

Az együttes éltetőjét, a frontember Dave Mustaine-t annak idején alkohol- és drogproblémái miatt, és még a befutás előtt rúgták ki a Metallicából, amelynek alapító tagja volt. A "bosszúból" megalapított Megadeth eddigi 27 éve alatt 11 stúdióalbumot és hat koncertlemezt adott ki, a sűrű tagcserék során elfogyasztott öt-öt gitárost és dobost, valamint három basszusgitárost. A jelenlegi felállás: Dace Mustaine és Ellefson mellett Chris Broderick gitáros és Shawn Drover dobos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását