2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MSZP elküldte a Fideszt a saját portája elé

A Fidesznek a saját listája felett van rendelkezési joga - reagált Illés Zoltán csütörtöki sajtótájékoztatójára Budai Bernadett; az MSZP szóvivője azt üzente az ellenzéki pártnak, hogy a saját portája előtt söprögessen.
2010. február 4. csütörtök 18:57 - HírExtra
Illés Zoltán, a Fidesz-KDNP VI. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ha Hagyó Miklóst - aki nem is gyanúsított - visszaléptette a képviselőjelöltségtől az MSZP, akkor a két ügyben már gyanúsított terézvárosi alpolgármestert, Hatvani Csabát is vissza kellene léptetnie a kormánypártnak.

Erre reagálva Budai Bernadett az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Fidesznek a Fidesz listája felett van rendelkezési joga, az MSZP listája felett nincs. "Ez elméletileg akkor sem változhat, ha Orbán Viktor a Jobbik támogatásával megszerzi a vágyott teljhatalmat" - fogalmazott.

A szocialista párt szóvivője emellett azt kérte a Fidesztől, hogy a saját portája előtt söprögessen. "A múlt héten Orbán Viktor rögtönítélő bírósága fél nap alatt leradírozta a párt országos listájáról Mádi Lászlót, csak mert meg merte törni a hallgatási fogadalmat, és elárulta a titkolt Fidesz-program egy elemét, az ingatlanadó tervét" - utalt vissza Budai Bernadett arra, hogy Mádi László - egy, az ingatlanadóval kapcsolatos közlése miatt - nem indulhat a Fidesz listáján a tavaszi országgyűlési választáson.

Az MSZP-szóvivő úgy látja, ugyanez a "bűne" Varga Mihálynak, a Fidesz alelnökének, aki "a svéd modell fideszes tervét szivárogtatta ki, ráadásul ezt a héten elismételte egy kaposvári lapinterjúban is".

Varga Mihály azonban még mindig a listán van, pedig Illés Zoltán okfejtése szerint őrá sem várhatna más sors, mint Mádi Lászlóra - írta Budai Bernadett, aki szerint Varga Mihály listás helyének érintetlensége csak egy dolgot jelenthet: a Fidesz hivatalosan is elismeri, hogy kormányra kerülése esetén bevezeti a nyugdíjak 20 százalékos értékcsökkenésével és a 70 éves nyugdíjkorhatárral fenyegető svéd modellt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását