2024. május 3. - Tímea, Irma

Hatvanit is léptessék vissza?

A Fidesz-KDNP szerint ha Hagyó Miklóst - aki nem is gyanúsított - visszaléptette a képviselőjelöltségtől az MSZP, akkor a két ügyben már gyanúsított terézvárosi alpolgármestert, Hatvani Csabát is vissza kellene léptetnie.
2010. február 4. csütörtök 16:44 - HírExtra
Illés Zoltán, a Fidesz-KDNP VI. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egyre nagyobb bajba kerül az MSZP, hiszen egyre több budapesti parlamenti képviselőjelöltjéről derül ki, hogy a bűnüldöző szervek figyelme kiterjed tevékenységére.

Mint mondta, ha az MSZP fővárosi és országos vezetése nem tett a budapesti botrányok ellen, akkor "nyilvánvaló", hogy közrejátszott ezekben az eseményekben.

Hangsúlyozta: Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest, aki még nem is gyanúsított, visszaléptette az MSZP, Hatvani Csaba, Terézváros MSZP-s alpolgármestere, parlamenti képviselőjelölt azonban két büntetőüggyel kapcsolatban is gyanúsított.

Illés Zoltán közlése szerint az egyik ügy - amelynek 13 SZDSZ-es, illetve MSZP-s önkormányzati képviselő az érintettje - nagy kárt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúját veti fel egy Andrássy út 47. szám alatti ingatlannal kapcsolatban.

A másik ügy felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés vádja: felmerült ugyanis, hogy Hatvani Csaba utasítást adott arra, hogy "bizonyos személyek kocsijáról a kerékbilincset vegyék le anélkül, hogy fizettek volna bírságot" - ismertette.

Illés Zoltán szerint ha az MSZP nem lépteti vissza Hatvani Csabát, akkor az indításával részességet vállal a képviselőjelöltet érintő gyanúban.

Illés Zoltán tájékoztatójának a végén a Fidesz sajtótermébe érkezett Hatvani Csaba is, és ott azt mondta: az ő szervezete támogatja a jelöltségét. Előtte a Fidesz-KDNP-s jelölt gyakorlatilag elismételte neki a sajtóértekezleten elhangzottakat.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: "szerencsés helyzet", hogy éppen a Képviselői Irodaházban tartózkodott."Miért nem arról tart sajtótájékoztatót, hogy Terézvárosban milyen ügyekben kellene előrelépni, (...) hogyan lehetne az Országgyűlésben segíteni a kerületnek?" - kérdezte Illés Zoltántól Hatvani Csaba a sajtóterem ajtajában.

A VI. kerületi alpolgármester közölte: az ártatlanság vélelme mindenkinek, így számára is garantált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását