2024. április 26. - Ervin

EU: hazánk adhat különleges agrártámogatást

Átmenetileg engedélyezte szerdán az Európai Bizottság, hogy Magyarország korlátozott összegű, 15 ezer euróig terjedő támogatást nyújtson egyes mezőgazdasági termelőknek.
2010. február 3. szerda 13:30 - HírExtra
Olyan támogatási programról van szó, amely a jelenlegi gazdasági válság miatt nehézségekkel küzdő termelőket összesen mintegy 18,2 millió euró - 5 milliárd forint - összeghez juttatná. A támogatás 2010. december 31-ig nyújtható, formája közvetlen támogatás, kedvező kamatozású kölcsön, kamattámogatás, illetve kezességvállalás lehet. A brüsszeli indoklás szerint a magyar hatóságok bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy az intézkedés szükséges, arányos és alkalmas eszköz a magyar gazdaság egyik súlyos zavarának orvoslására.

A magyar támogatási programra az adott lehetőséget, hogy módosították azt az ideiglenes közösségi keretrendszert, amely az állami támogatási intézkedésekről szól a jelenlegi pénzügyi és gazdasági válságban. A módosítás értelmében az elsődleges mezőgazdasági termelők korlátozott összegű támogatásban részesíthetők.

A magyar program az elsődleges mezőgazdasági termelés alágazatainak mindegyikében alkalmazható, azzal a feltétellel, hogy a kedvezményezett termelő 2008. július 1-jén - vagyis a válság kezdete előtt - még nem küzdött nehézségekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását