2024. május 22. - Júlia, Rita

Az MSZP országos vezetése is egyetért Hagyó visszaléptetésével

Az MSZP országos vezetése egyetért a fővárosi elnökség kérésével, hogy Hagyó Miklós lépjen vissza az egyéni képviselő-jelöltségtől, mondjon le az MSZP fővárosi listáján elfoglalt helyéről és a fővárosi közgyűlési mandátumáról.
2010. február 1. hétfő 14:07 - HírExtra
Lendvai Ildikó, a párt elnöke hétfőn az MTI-vel közleményben közölte: a párt fővárosi szervezete által meghozott döntést "szükségesnek és elkerülhetetlennek" tartják a jelenlegi helyzetben.

A szocialista párt budapesti elnöksége hétfőn délelőtt azzal a kéréssel fordult a volt főpolgármester-helyetteshez, hogy lépjen vissza az egyéni képviselőjelöltségtől, mondjon le budapesti listás helyéről és fővárosi közgyűlési mandátumáról.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke - a párt budapesti vezetésével közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón - hangsúlyozta: a döntést egyhangúlag hozták meg a testület rendkívüli ülésén. Az MTI kérdésére elmondta, a döntést a következő órákban Hagyó Miklóssal is közlik, és még a héten szeretnék lezárni ezt az ügyet.

A fővárosi szocialista vezető kiemelte: továbbra is bíznak abban, hogy a politikus ártatlan, de "a körülötte kialakult politikai helyzet" miatt visszalépésre kérik.

Hagyó Miklós jelenleg a XII. kerületben (Budapest 18. választókerületében) képviselőjelölt, és harmadik helyen van az MSZP fővárosi választási listáján, ami biztos befutó helynek számít.

Hagyó Miklós több hete kerüli a nyilvánosságot. Legutóbb az MSZP budapesti képviselőit bemutató rendezvényen vett részt. Ott az MTI-nek azt mondta, a BKV-s ügyek nem rontanak a választási esélyein és nincs takargatnivalója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását