2024. április 29. - Péter

Könnygázzal oszlattak szét egy caracasi diáktüntetést

A venezuelai rendőrség könnygázzal oszlatott szét egy több ezres caracasi diáktüntetést: a fiatalok az immár rendszeressé vált áramhiány miatt tiltakoztak.
2010. január 29. péntek 09:38 - HírExtra
A résztvevők helyi idő szerint csütörtökön az állami áramszolgáltató cég székházához akartak vonulni, ám ezt a rendőrök megakadályozták. A kirobbant összecsapásokban a helyi média szerint két diák és egy rendőr megsérült. A hatóságok állítólag újból áramkorlátozásokat akarnak bevezetni a venezuelai fővárosban, Caracasban, ahol egy korábbi hasonló terv valóságos káoszt okozott, s emiatt azt gyorsan vissza is vonták.

A helyzetet csak súlyosbítja, hogy a vízszolgáltatással is bajok vannak. A tüntető diákok azt akarják, hogy vonjanak be egyetemi szakértőket a korlátozásokra vonatkozó tervek kidolgozásába, s hogy a kormány növelje a beruházásokat az energiaszektorban.

A venezuelai elnök, Hugo Chávez 2007-ben államosította az energetikai ágazatot. Elemzők a mostani helyzetet a kormányzat és a magántőke elégtelen beruházásaira, valamint a hosszú távú tervezés hiányára vezetik vissza.

Chávez egy beszédében élesen bírálta a tüntetőket. Mint mondta, megpróbálják azt az érzést kelteni, hogy a kormány nem működik, s teljes a káosz. Egyben figyelmeztette a kormányzókat: ha nem számolják fel gyorsan a tiltakozásokat, akkor csapatokat küld az utcákra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását