2024. május 20. - Bernát, Felícia

Botrányhősök és diszkó a Bécsi operabálon

A bulvársajtót Lindsay Lohan és Katie Price, a vendégeket a keringő mellett diszkózene is várja az idei bécsi operabálon.
2010. január 28. csütörtök 12:26 - HírExtra
Az év társasági eseményének számító rendezvényt ezúttal is a megszokott pompával rendezik meg. Két napot és három éjszakát vesznek igénybe az előkészületek, hogy február 11-én estére bálteremmé varázsolják az operaház nézőterét.

Az idei "bálok bálján" a műsor fénypontja az operaház 13 szólistájának dalcsokra lesz, amelyet 14 ismert operaáriából állítottak össze. Az est egyebekben Frédéric Chopinnek állít emléket, abból az alkalomból, hogy ebben az évben lesz a zeneszerző születésének 200. évfordulója. A bécsi és a varsói balett táncosai két táncdarabot adnak elő Chopin Perc-keringőjének és egy scherzójának dallamára, Krysztof Jablonski lengyel zongorista kísérete mellett.

Újdonság lesz az 54. operabálon, hogy aki a valcerral már betelt, egy külön teremben diszkózenére is táncolhat.

A meghívottaival minden évben feltűnést keltő multimilliomos, Richard Lugner ezúttal a botrányairól híres amerikai színésznővel, Lindsay Lohannel az oldalán jelenik majd meg. A most 78 éves vállalkozót az elmúlt években Paris Hilton és Dita von Teese kísérte el. Korábban olyan személyiségek voltak a vendégei, mint Sofia Loren, Claudia Cardinale és Andie MacDowell színésznők.

Alig volt ideje a közvéleménynek napirendre térni Lohan érkezése felett, amikor bejelentették, hogy Alexander Mayer vállalkozó és felesége vendégeként a dús kebleit cseppet sem rejtegető brit híresség, Katie Price is részt vesz a neves rendezvényen. A házaspár és Price korábban más estélyeken is találkozott már. A bulvársajtó máris tudni véli, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztásáról is ismert fiatal nőre szigorú alkoholtilalom vár Bécsben. Szállodai szobájában a minibárban nem lesz majd alkohol, a személyzetnek pedig megtiltották, hogy italt vigyen fel neki.

Nem botrányairól híres, de Ausztriában éppolyan ismert vendéget hívna magával a bálba Franz Stefan Griebl osztrák író, írói nevén Franzobel. A szerző Arigona Zogajnak ajánlotta fel jelképesen a karját. A 18 éves, koszovói Arigona és családja sorsát évek óta kíséri figyelemmel a közvélemény, azóta, hogy a hatóságok hétévi Ausztriában tartózkodás után tagadták meg a család menekültkérelmét és hogy kiutasították őket az országból. A család több tagja később visszaszökött és most ismét kitoloncolás fenyegeti őket.

Az elsőbálozók nyitótáncán az ausztriai SOS gyermekfalu három gondozottja is szerepel. A szervezők azt a bírálatot akarják megcáfolni ezzel a gesztussal, miszerint csak "a felső tízezer" közé tartozó családok gyermekei előtt áll nyitva a lehetőség.

A bécsi operabál valóban nem olcsó mulatság, egy belépő 230 euróba (mintegy 62 ezer forint), egy kétszemélyes asztal további 320, egy páholy pedig 17 ezer euróba kerül. De az sem szorul ki teljesen a színes forgatagból, akinek nem telik a jegyre. Az osztrák televízió, ahogy 2000 óta minden évben, ezúttal is többórás élő közvetítéssel jelentkezik majd a helyszínről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását