2024. május 20. - Bernát, Felícia

Balázs Péter ugrik be a premieren

Az idei évad negyedik új produkciójaként a Leányvásár című operettet mutatja be pénteken a szolnoki Szigligeti Színház; a premieren a rendező, Balázs Péter is színpadra lép majd az egyik szereplő hirtelen jött betegsége miatt.
2010. január 28. csütörtök 18:45 - HírExtra
A színházigazgató az MTI-nek csütörtökön elmondta: a gróf Rottenberget alakító Szirtes Gábor megbetegedése miatt kell beugrania. A bemutató a betegség miatt nem maradhat el, így szerdán, amikor csak ideje engedte, a gróf szerepét tanulta, amiben némi könnyebbséget jelentett, hogy rendezőként valamennyire ismerte a szöveget - tette hozzá.

Balázs Péter a Leányvásár rendezőjeként fordulatos, mozgalmas, lőporfüstös vadnyugati operettet ígér a nézőknek, kiváló énekesekkel és nem utolsó sorban sok humorral. Mint kitért rá, a romantikus szerelmi történet színpadra állításánál alkalmazták a modern technika nyújtotta lehetőséget, így több filmbejátszással igyekeznek látványosabbá tenni az előadást. Jacobi Viktor fülbemászó zenéjét egy 37 tagú zenekar szólaltatja meg Rácz Márton vezényletével.

Az operett primadonnáját, Lucyt Füredi Nikolett és Fonyó Barbara, bonvivánját, Tom Migglest Csengeri Attila és Bot Gábor alakítja majd felváltva az előadások során. A további szerepekben többek között Dósa Mátyást, Karczag Ferencet, Lugosi Claudiát, Kertész Marcellát és Molnár Lászlót láthatja a közönség. A díszleteket és jelmezeket Húros Annamária tervezte.

A Leányvásár ősbemutatója 1911-ben volt a budapesti Király Színházban, a főszerepeket a kor nagy csillagai, Fedák Sári és Rátkai Márton alakították. Jacobi Viktor ezzel a szerzeményével aratta első igazán nagy sikerét. A művet hamarosan szárnyára kapta a világhír, főként angol nyelvterületen vált népszerűvé, még Új-Zélandon is játszották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását