2024. május 5. - Györgyi

Kozma Imre megkapta a francia Becsületrendet

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője megkapta a francia állam legnagyobb kitüntetését; a Becsületrendet Kozma Imre a Francia Nagykövetségen vette át.
2010. január 27. szerda 21:30 - HírExtra
Kozma Imre az MTI-nek szerdán erről azt mondta: "hogy miért kaptam, azt nem tudom, azt sem, hogy kinek volt az ötlete. Azt tudom, hogy mit akarnak kifejezni ezzel a kitüntetéssel: az ember életszemléletét akarják elismerni, azt a fajta életszemléletet, amit ők a becsülettel azonosítanak. Ez azt jelenti, hogy egy ember felismeri, hogy mire való az élet, és ha ennek megfelelően gondolkozik és cselekszik, akkor ez egy becsületes életvitel".

Szerinte ez az életszemlélet így fogalmazható meg: "senki sem élhet önmagának, az élet arra való, hogy az ember elajándékozza. Ha úgy gondolták sokak, hogy az én gondolkodásom és életvitelem ezt az igazságot igazolja, akkor ezt ezzel fejezték ki" - mondta Kozma Imre, aki nagy megtiszteltetésnek tartja az elismerést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását