2024. május 20. - Bernát, Felícia

Többen is halálra fagytak

Legkevesebb két ember fagyott halálra, eggyel pedig hóvihar végzett péntek óta Bulgáriában - közölték a hatóságok. A hétfői bejelentés szerint Szófiában és az északkeleti Sumenban egy-egy hajléktalan szenvedett fagyhalált.
2010. január 25. hétfő 13:08 - HírExtra
Az ugyancsak északkeleti Valcsi dolban pedig egy idős ember merészkedett ki otthonából a hóviharba, ami a halálát okozta. Ugyancsak a szokatlanul zord időjárás számlájára írható két beteg halála is. Az őket szállító mentőautók elakadtak a téli időjárás miatt használhatatlanná vált utakon, és ezért a betegeket nem tudták kórházba szállítani - jelentette a Dnevnik című újság.

Hétfő reggel az északi Glavinicában 29 Celsius-fokos hideget mértek. A balkáni ország középső részén mínusz 24 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. Bulgáriában az eddigi leghidegebbet - mínusz 38,3 fokot - 1947-ben az ország nyugati részében lévő Tranban mérték.

A Fekete-tenger partján fekvő Várnát továbbra is elzárják a külvilágtól a heves hóviharok.

Az északkeleti térség városaiban hétfőn szünetel az oktatás. A meteorológiai szolgálat szerint várhatóan ez a hétfő lesz az idei bulgáriai tél leghidegebb napja. Az előrejelzések szerint a hideghullám Bulgáriában a hét végéig még biztosan eltart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását