2024. április 27. - Zita

Warvasovszky: nem a családom a politikai ellenfél

Székesfehérvár polgármestere arra kéri "a politikai küzdőtér szereplőit, hogy tisztességes eszközökkel próbáljanak meg választást nyerni", őt tekintsék politikai ellenfelüknek, ne a családját.
2010. január 22. péntek 06:55 - HírExtra
Warvasovszky Tihamér, aki az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával nyerte el a tisztséget, csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott közleményben reagált a fia munkaszerződésével kapcsolatban kirobbant ügyben.

A Hírszerző internetes újság kedden arról írt, hogy tavaly márciusban - azt megelőzően, hogy a várost addig irányító MSZP-SZDSZ koalíció felbomlott, s a közgyűlésben fideszes többség alakult ki - módosították a polgármester fiának munkaszerződését.

Az írás szerint "az ifjabb Warvasovszkynak egy különleges, bár a BKV-s botrányokból ismerősnek tűnő konstrukció szerint változtatták meg a munkaszerződését: az határozott idejű, 2010. december 31-ig szól, s 6 havi, munkaviszonyának megszűnése esetén további 12 havi végkielégítés jár neki".

Orosz István, a Fidesz városi alelnöke a cikk megjelenését követően közleményben javasolta az érintetteknek, hogy hozzák nyilvánosságra a vitatott munkaszerződést.
Warvasovszky Donát, aki jelenleg is az önkormányzati tulajdonban levő Széphő Zrt. osztályvezetőjeként dolgozik, szerdán ugyancsak közleményt adott ki, amelyben megerősítette a munkaszerződésével kapcsolatban írtakat.

Úgy fogalmazott, nincs titkolnivalója, s az említett végkielégítésre és a munkaszerződésében meghatározott egyéb juttatásokra ugyanúgy jogosult, mint több éves gyakorlat alapján a Széphő Zrt. volt és jelenlegi vezetőállású munkavállalói. Úgy vélte, hogy a cikk időzítését a beindult választási kampány adta, s annak nem ő, hanem édesapja a célpontja.

Warvasovszky Tihamér csütörtöki közleményében hangsúlyozta: az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőinek munkaszerződéseit nem az önkormányzat köti, így a fiáét sem, aki felnőtt, családos ember, maga dönt az ügyeiről. A munkaszerződésével kapcsolatos kérdések ezért csak rá, mint munkavállalóra és a vállalkozás vezetőjére, mint munkáltatóra tartoznak.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a gazdasági társaságok felső vezetőit munkaszerződéseikben foglalt javadalmazásukra és egyéb juttatásaikra vonatkozóan közzétételi kötelezettség terheli, a többi munkavállalónak - beleértve a középvezetőket is - maguknak kell dönteniük arról, hogy azokat nyilvánosságra hozzák-e.

A közleményben írtak szerint kezdeményezte, hogy az önkormányzat gazdasági társaságainál vezető beosztásban dolgozók munkaszerződései egységes javadalmazási és premizálási feltételek szerint legyenek átdolgozva és módosítva.
Ha pedig bármelyik párt, vagy képviselő vizsgálódni akar az önkormányzati többségi tulajdonban levő cégek vezetői szerződéseinek körében, azt támogatja - írta.

Hozzátette: persze, nem csak egy társaság egy emberének munkaszerződését kiemelve, hanem valamennyi önkormányzati tulajdonú társaság valamennyi vezetőjének munkaszerződését megvizsgálva. Warvasovszky Tihamér reméli, hogy minden párt és közgyűlési képviselő partner lesz ebben.

A Fidesz városi alelnöke, Orosz István csütörtöki közleményében egyetértett a polgármesterrel abban, hogy minden "ilyen típusú, önkormányzati cégek vezetőire vonatkozó munkaszerződést nyilvánosságra kell hozni, s mint írta, reméli ezt Warvasovszky Donát is megteszi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását