2024. május 18. - Erik, Alexandra

Londonban nincs szerelem

A románc mindennapos, de a valódi szerelemre olyan csekély az esély Londonban, mint értelmes lényre bukkanni az univerzumban - állítja egy brit tudós. Peter Backus a Warwick Egyetemen oktat közgazdaságtant. Kiszámolta, hogy 0,00034 - azaz 34 százezred - a valószínűsége annak, hogy valaki igaz szerelemre találjon a brit fővárosban.
2010. január 20. szerda 18:07 - HírExtra
Az eredmény az úgynevezett Drake-egyenlettel jött ki, amelyet tudósok a Földin kívüli értelmes lények lehetséges számának meghatározásához használnak. (Francis Drake amerikai csillagász és asztrofizikus a múlt század hatvanas éveiben dolgozta ki modelljét.)

A 31 éves Backus saját bőrén is tapasztalja a nehézséget. Olyan nőt szeretne, aki londoni, 24 és 34 év közötti, egyetemi végzettségű. Mindezzel már jócskán leszűkítette a kört. Kiszámította azt is, hogy a fentieknek megfelelő nők közül csak minden huszadik külcsíne vonzó a szemében, amivel nagyjából 10 ezer 500-ra apasztotta a potenciális partnerek seregét.

Csakhogy kettőn áll a vásár: ha Backus álmainak nője ugyanolyan elvárású, mint ő, már csak 0,00034 az esély a nagy egymásra találásra.

Ugyanakkor van, hogy a szerelem ajtónyitásra van az embertől. Így járhat Backus is. Miután megírta értekezését, találkozgatni kezdett szomszédnőjével, aki megfelel a szempontjainak. Sőt a nagy Ő is egy bárkán lakik a Temzén - akárcsak Backus -, méghozzá a szomszédoson, így aztán sok tekintetben egy csónakban eveznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását