2024. május 23. - Dezső

Közel a megegyezés BKV-ügyben - összefoglaló

A BKV szerint elérhető közelségben van a megegyezés a sztrájkoló 14 szakszervezettel - írta a közlekedési társaság szombat délutáni közleményében.
2010. január 16. szombat 17:00 - HírExtra
A BKV emlékeztetett rá: szombaton valamennyi - így a kollektív szerződést már korábban aláíró és a sztrájkoló - szakszervezet részvételével folytatódott a kollektív szerződés közös tárgyalása.

A kollektív szerződést már korábban aláíró érdekképviseletek nem fogadták el a BKV vezetése által - a sztrájkbizottság ajánlatára válaszul - készített új kollektív szerződés-ajánlatot, ezért velük vasárnap este 19 órakor folytatják a tárgyalást az új kollektív szerződésről.

A sztrájkbizottsággal folytatott megbeszélésen a BKV menedzsmentje egy újabb javaslatot tett. Mint írták, a közlekedési társaság vezetése számít arra, hogy a sztrájkbizottság nyitott erre az új javaslatra.

A BKV szerint az új javaslatuk megtárgyalását követően lehetne azt új kollektív szerződés ajánlatként az összes szakszervezet részére előterjeszteni. A mielőbbi megegyezés érdekében szombat este 19 órakor folytatják a megbeszélést a sztrájkbizottság képviselőivel - írta a BKV.

Korábban:

Folytatódik a BKV-sztrájk, miután nem született megállapodás a kollektív szerződésről a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek között a szombat délutáni tárgyalásokon sem; a BKV új ajánlatot adott, amely a cég szerint előre mutatóbb, mint az eddigiek.

Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a délutáni egyeztetés után azt mondta: megkapták az új javaslatot, erről egyeztetnek és este folytatják a tárgyalásokat. Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója pedig azt mondta: az új javaslatuk minden eddiginél kedvezőbb, előnyösebb, de részleteket nem közölt.
Annyit elmondott, hogy a javaslat nem tekinthető kollektív szerződésre vonatkozó ajánlatnak, mert erről a másik 12 szakszervezettel is egyeztetni kell. Ez az ajánlat csak a sztrájkolóknak szól, a többi szakszervezettel vasárnap este egyeztetnének, ha a sztrájkoló érdekképviseletek elfogadják az ajánlatot.

A BKV 14 szakszervezete kedd óta sztrájkol, a fővárosban szombaton is akadozott a közlekedés.

Szombaton menetrend szerint közlekednek a metrók és a trolibuszok, jár a 89-es trolibusz is. A csepeli és a gödöllői HÉV menetrend szerint, a ráckevei HÉV a teljes vonalon 60 percenként, a szentendrei HÉV pedig Békásmegyerre 20, Szentendrére 40 percenként közlekedik.

A fővárosban délelőtt 37 buszvonalon és hat villamosvonalon volt közlekedés, de délután már csak 36 buszvonalon és öt villamosvonalon közlekednek a járművek.

A villamosok közül az 1-es és a 28-as a teljes vonalon jár, a 14-es Angyalföld és Káposztásmegyer között közlekedik, a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbuszok járnak. A 41-es villamos Kamaraerdő és a Deák Ferenc tér között közlekedik.

A közlekedési társaság tájékoztatása szerint teljes vonalon járnak a 11, 20E, 25, 30, 31, 57, 58, 63, 85, 88, 95, 103, 123A, 128, 136E, 150, 152, 153, 159, 161, 194, 196A, 200E, 240, 272 buszok.
A 8-as Gazdagrét és Uránia között, a 66A Kispest Határ út és Pesterzsébet városközpont között, a 98-as Rákoskeresztúr városközpont és Rákoshegy között, a 114-es a Móricz Zsigmond körtér és a Baross Gábor telep között, a 173-as Újpalota nyírpalota út és Etele tér között közlekedik.

A 180-as Rákoskeresztúr városközpont és Rákosliget között, a 212-es Boráros tér és Déli pályaudvar között, a 256-os Moszkva tér és Hűvösvölgy között, a 950A Kispest Határ út és Pestszentimre központ kötött, a 990A pedig Moszkva tér és Normafa között jár.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását