2024. május 3. - Tímea, Irma

Megtartotta első ülését a Pénzügyi Stabilitási Tanács

A Pénzügyi Stabilitási Tanács (PST) pénteken megtartotta első ülését a pénzügyminiszter, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnöke részvételével a PSZÁF székházában - közölte a pénzügyi felügyelet.
2010. január 15. péntek 20:26 - HírExtra
Az első ülésen elfogadták a PST ügyrendjét és éves üléstervét. A PST a felügyelet munkáját segítő testület. A tanács egyetértése szükséges a PSZÁF ajánlásainak kiadásához, kiemelt ellenőrzési célterületeinek félévenkénti meghatározásához. A tanács megtárgyalja a felügyelet éves beszámolóját, valamint figyelemmel kíséri a PSZÁF jogalkalmazó tevékenységét is.

A tanács folyamatosan értékeli a pénz-, a tőke-, a biztosítási és a pénztári piac stabilitását, illetve megtárgyalja, véleményezi a felügyelet kockázati jelentését. Szükség esetén javaslatot tesz a kormánynak vagy a kormány tagjának jogszabály megalkotására, illetve a kormány számára törvényalkotást is kezdeményezhet.

A testület a PSZÁF számára javasolhatja felügyeleti ajánlás kiadását, közigazgatási hatósági eljárás megindítását vagy más intézkedés megtételét. A PST előzetesen megtárgyalja azokat a felügyeleti határozatokat, amelyek a pénzügyi közvetítőrendszer biztonságos működése érdekében - legfeljebb 90 napra - megtiltják, korlátozzák vagy feltételekhez kötik egyes pénzügyi tevékenységek végzését, szolgáltatások nyújtását, termékek forgalmazását.

A PST elnöki tisztségét évenként felváltva a tanács ülésein tagként jelen lévő három intézmény vezetője látja el. Az első periódus elnöke a pénzügyminiszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

mmynus
2010. január 15. 20:29
Ez ugye a vicc kategoria?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását