2024. május 12. - Pongrác

Az MSZP-kormány folytatja

A Fidesz szerint az MSZP-kormány tovább folytatja a költségvetési trükközést: "most a hiányszámokkal kezdtek trükközni", az adatokat meghamisítva olyan tételeket számoltak el 2009-re, amelyeket 2010-re kellett volna.
2010. január 12. kedd 15:38 - HírExtra
Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: várhatóan teljesül a 2009-es 3,9 százalékos eredményszemléletű hiány.

A fideszes politikus ezzel kapcsolatban közleményében azt írta: miután a szocialisták – a Magyar Nemzeti Bank, a Költségvetési Tanács, az Állami Számvevőszék, a köztársasági elnök és független elemzők komoly figyelmeztetései ellenére – megszavazták "a Magyarországot súlyos veszélybe sodró" 2010-es költségvetést, most a hiányszámokkal kezdtek trükközni.

Az ellenzéki politikus szerint az adatokat meghamisítva olyan tételeket számoltak el 2009-re, amelyeket 2010-re kellett volna, és fordítva. Ezzel azonban csak látszólag teljesült a 2009-es hiánycél, hiszen a terheket, a pluszkiadásokat csak áttolták 2010-re, vagyis az új kormány nyakába varrták - tette hozzá.

Az MSZP-kormány újra lebukott, ismét kiderült: "trükkök százaival kozmetikázza" a közérdekű adatokat, hogy megtévessze, átverje az embereket; a Gyurcsány-korszak azonban rövidesen véget ér, a múlté lesz a költségvetési trükközés - összegezte véleményét Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását