2024. május 25. - Orbán

Németország a hó rabságában

Az újabb havazás miatt vasárnapra szinte teljesen megbénult Németország. Különösen az északi tartományokban alakult ki katasztrofális helyzet, ahol vasárnap hajnaltól mintegy 30 centiméter vastagságú új hó esett.
2010. január 10. vasárnap 14:51 - HírExtra
De nem enyhült a helyzet az ország középső és déli részén sem, ahol szintén a hatalmas hó és a fagy okoz rendkívüli nehézségeket. Az ítéletidőt - különösen az ország északi régióiban - nagy erejű szélvihar súlyosbította. Az éjszaka folyamán, illetve a hajnali órákban a jeges utak miatt ismét számos közlekedési baleset történt, a hírek szerint egy ember meghalt és többen megsérültek. Több út járhatatlanná vált, több szakaszt pedig miatt lezártak.

Néhány kisebb települést a hatalmas hó szinte teljes mértékben elzárt a külvilágtól.

A német hatóságok vasárnap reggel ismét arra szólították fel a lakosságot, hogy lehetőleg ne hagyják el otthonaikat. Akik pedig mégis útnak indulnak, azt az elakadás veszélye miatt csakis tele tankkal, illetve pokrócokkal felszerelve tegyék.

Vasárnap reggel ismét hatalmas fennakadások voltak a vasúti közlekedésben, míg Németország legnagyobb repülőterén, a frankfurti nemzetközi repülőtéren a sűrű havazás miatt a délelőtti órákig 61 járatot töröltek. Mint a repülőteret üzemeltető vállalat, a Fraport szóvivője közölte, az intézkedés 33 leszállást és 28 felszállást érintett. Mind a három felszállópálya üzemel, de a startoknál mintegy 30 perces késések vannak.

A Fraport a vasárnapra virradó éjszaka 400 tábori ágyat állított fel a repülőtéren, amelyek közül mintegy 100-at használtak is az ott rekedt utasok. Számos légi utast a repülőtársaságok szállodákban helyeztek el. A rendkívüli időjárás miatt már szombaton sok járatot töröltek Frankfurtban. Vasárnap reggeltől újabb járatkimaradások voltak az ország más repülőterein, köztük a berlini repülőtereken is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását