2024. április 28. - Valéria

Rendkívüli gondokat okoz a hideg

Rendkívüli gondokat okoz a szinte sarkvidéki hideg és a csütörtökön kezdődött újabb hóesés Németországban.
2010. január 7. csütörtök 15:30 - HírExtra
A hét végére Németországban valóságos hókáosz várható. A meteorológusok ugyanis péntektől rég nem látott mennyiségű havat jósoltak. A Németországban is szokatlan, a mínusz 10 fokot nap közben megközelítő hideg, a fagy és a jég mind nagyobb fennakadásokat okoz a közúti, a vasúti és a légiközlekedésben is. Az utakon - és különösen az autópályákon - sok a közlekedési baleset, a vonatok pedig egyes, a hó és a jég miatt egyelőre használhatatlanná vált vonalakon egyáltalán nem, másutt pedig a menetrendben rögzítettnél jóval ritkábban közlekednek.

A pályaudvarok zsúfolásig teltek a késve érkező szerelvényekre váró utasokkal, és mindenütt nagy a felháborodás, illetve a türelmetlenség. A fagy és a jég miatt az elmúlt órákban több németországi repülőtérről késve indultak a repülőgépek.

A hatalmas hó, a fagy és a jég változatlanul óriási munkát okoz az illetékes hatóságoknak. A hóeltakarító járművek az elmúlt napokban képtelenek voltak megbirkózni az utakat több centiméter vastagságban borító hóval, így elsősorban arra törekedtek, hogy a legfőbb útvonalakat igyekezzenek megtisztítani. A háztetőkre fagyott jég miatt, továbbá a fagy miatti csőtörések miatt a tűzoltók továbbra is állandó bevetésben vannak, akárcsak a mentők, amelyeket a síkos utakon, illetve járdákon elszenvedett balesetekhez vezényelnek ki.

Németország közben készül a havazás, illetve a hideg újabb hullámára. Mind Berlinben, mind az ország több más városában újabb hóeltakarító járműveket helyeztek készenlétbe, és az illetékes hatóságok a várható még viszontagságosabb időjárás ellen rendkívüli akcióterveket dolgoztak ki.

Értesülések szerint ilyen rendkívüli tervvel rendelkeznek Essenben is, ahol szombaton nyílik a város, illetve a Ruhr-vidék európai kulturális fővárosi programja. A hatóságok azonban attól tartanak, hogy a nagyszabású ünnepséget megbéníthatja a jósolt havazás. A megnyitót szabad téren, egy kulturális létesítménnyé átalakított, egykori bánya területén tervezik, és az illetékesek fogadkoznak, hogy nem szólhat közbe az időjárás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását