2024. május 17. - Paszkál

Elejtették az összes kilövésre ítélt svéd farkast

Kevesebb mint négy nap alatt ejtették el a vadászok azt a huszonhét farkast, amelyeknek kilövését hivatalosan is engedélyezték Svédországban.
2010. január 6. szerda 23:33 - HírExtra
Bár az 1964 óta először az országos környezetvédelmi hatóság által hivatalosan is engedélyezett farkasvadászat február közepéig tartott volna, már kedd délután elérték az előirányzott felső határt, azaz a huszonhét leölt farkast.

A természetvédők kritizálták a túl gyorsan zajló, kissé koordinálatlan vadászatot. Több állatot először megsebeztek, és csak később öltek meg - kifogásolta Stig-Aake Svenson, Dalarna körzet környezetvédelmi hatóságának vezetője. Svédországban összesen öt körzetben engedélyezték a vadászatot.

A svéd parlament októberben szavazással döntött arról, hogy a legális vadászattal a farkasállományt kétszáztíz egyedre és húsz falkára kell csökkenteni.

Az állatok sok gondot okoznak a skandináv országban, mivel egyre több házi- és tenyészállatot tépnek szét, illetve megjelennek a nagyobb városokban, sőt már Stockholm elővárosaiban is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását