2024. május 27. - Hella

Keresztes Ildikónak nem fog sikerülni

A HírExtra a varázslatos hangú énekesnőt, Keresztes Ildikót kérdezte a karácsonyról. A díva számtalan érdekes dologról mesélt lapunknak, többek között azt is elárulta, hogy van olyan dolog, ami sohasem sikerül neki. De micsoda?
2009. december 24. csütörtök 13:52 - Győry S. József
Hol, és miként szoktak karácsonyozni?

Számomra a karácsony a legfontosabb, és a legmeghittebb ünnep az évben, bár régebben más volt, hiszen nagy volt a család, éltek a nagyszüleim, igazából ezek voltak a legszebb karácsonyaim: kint Erdélyben szinte mindig fehérkarácsony volt. Felnőtt korban ez nyilván más. Mivel a férjem mamája, és az unokatestvére is egyedül él, ezért szenteste mindig négyesben szoktunk lenni. 25-én édesanyámhoz szoktunk menni, aki Érden lakik, édesapám viszont Erdélyben él, oda sajnos nem tudok kimenni.

A két ünnep között általában még a barátokkal szoktunk kisebb összejöveteleket tartani. A karácsonynak az értelme nem más, mint hogy kicsit az ember megálljon ezzel a nagy rohanással, és együtt legyen a szeretteivel, meghitt, családias hangulatban. Ez sokkal fontosabb az ajándékoknál.

Mivel fogja ezen a karácsonyon meglepni a szeretteit?


Mindig bajban vagyok az ajándékozással, mert ha nincsen különösebb kérés, az nagy baj, ugyanis akkor tényleg tanácstalan vagyok. Általában minden megvan a szeretteimnek, igazság szerint, ha lehetne egészséget venni, akkor azt vennék mindenkinek, hiszen elsősorban ez lenne a legfontosabb. Itt persze a szülőkre gondolok, a rokonságra, és a baráti társaságra, mert sajnos már ott is többen gyengélkednek. De tudom, hogy a férjem a könyveknek örül nagyon.

Mikorra szokta hagyni a bevásárlást? Mindent megvásárol jóval karácsony előtt, vagy inkább szenteste előtt egy nappal veszi meg az ajándékokat?

Minden évben megfogadom, hogy semmit nem hagyok az utolsó percre, mert nem akarok idegbajt kapni a bevásárlóközpontokban, hiszen karácsony előtti napokban majdnem kihullik az összes hajszálam az idegeskedéstől, nagy kapkodástól. Ilyenkor már sétálni szeretnék, mert nagyon szépen ki van világítva a város, az ember kimenne legszívesebben egy forralt borra, hiszen egy karácsonyi vásárra nem feltétlenül azért megy ki, hogy vásároljon, hanem mert nagyon jó a hangulat. De természetesen az még sohasem jött össze, hogy idejében letudjam a vásárlást, és ahogy elnézem, ez idén sem fog sikerülni.

Önöknél általában mi kerül az ünnepi asztalra?

Megmondom őszintén, én nem vagyok egy nagy konyhatündér, és már valószínűleg nem is leszek. Igazán mi nem nagyon vagyunk húskedvelők, és én, mint állatvédő meglehetősen ellenzem az öldöklést. Ha muszáj valami húst enni, akkor csak hal lehet az, de ezt is félve mondom ki. Persze leginkább az kerül az asztalra, mit megtudok csinálni. Van egy nagyon-nagyon kedves barátnőm, aki szintén erdélyi, és neki van egy erdélyi étterme: általában gasztronómiai témában mindig hozzá fordulok segítségért, mert bármilyen problémám lenne a beszerzéstől kezdve az elkészítésig, ő mindig segíteni tud nekem.

Ha egy jó tündér teljesíteni tudná karácsony alkalmából egy, bármilyen kívánságát, mi lenne ez a kívánság?


Egyet nem tudok felsorolni, de elsősorban egészséget kérnék, valamint békét, szeretet a családomnak, végül hogy hadd csinálhassam azt, amihez igazán értek, és amit igazán szeretek, egészen addig, amíg erőm van hozzá, és a közönség és én is örömömet lelem benne: ez a színház, és az éneklés.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását