2024. május 17. - Paszkál

A költségvetés társadalmilag káros

A Fidesz szerint a jövő évi költségvetés társadalmilag káros, szakmailag megalapozatlan, súlyos veszélyt jelent Magyarországra, a magyar emberekre. Ezt Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője közölte szerdán az MTI-vel a kormányszóvivői tájékoztatót követően.
2009. december 23. szerda 20:31 - HírExtra
A vezető szerint a költségvetési trükközés a Gyurcsány-korszak továbbélésének bizonyítéka, de Magyarország nem kér többet a "trükkök százaiból", ennek a korszaknak véget kell vetni. Mint hozzátette: "nagyon veszélyes az, amit a Bajnai-kormány művel".

Szijjártó Péter írt arról is, hogy míg több szervezet, köztük a Költségvetési Tanács, a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék, valamint a köztársasági elnök és a közgazdász szakma "egyöntetűen a 2010-es költségvetés hibáiról, kockázatairól, tarthatatlan vagy fiktív számairól, illetve megalapozatlanságáról beszél, egyedül a szocialista kormány hunyja be a szemét, és nem hajlandó tudomásul venni a figyelmeztetéseket".

Szollár Domokos kormányszóvivő szerdán azt mondta, hogy a jövő évi költségvetésre a legnagyobb veszélyt, a legnagyobb kockázatot a Fidesz jelenti.

A legnagyobb ellenzéki párt felelőtlen, egymásnak ellentmondó nyilatkozataival csak a bizonytalanságot növeli, arra pedig nincsen szükség ma Magyarországon - emelte ki, hozzátéve: az embernek az az érzése, hogy a Fidesz és a párthoz közel álló közgazdászok olyanok, mint az egyszeri sofőr, aki szemben halad a forgalommal az autópályán, és kijelenti, hogy mindenki szembe jön.

"Hiszen valamennyi nemzetközi cég azt mondja, hogy a jövő évi magyar költségvetés jól megtervezett, jól megalapozott, és a feltételeknek teljes mértékben megfelel" - mondta a kormányszóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását