2024. május 19. - Ivó, Milán

A politika maga alá gyűri a színházi szakmát is?

Vidéki Színházak Igazgatói Egyesülete elnöki posztjáról pénteken lemondott Halasi Imre sajnálja, hogy a "politika nem tudta átlépni a saját árnyékát, maga alá gyűrve ezzel a színházi szakmát". A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója erről szombaton beszélt az MTI-nek.
2009. december 19. szombat 16:25 - HírExtra
Halasi Imre a zalaegerszegi színház igazgatói állására kiírt döntés miatt mondott le még pénteken, elhatározásáról aznap a Magyar Színházi Társaság tájékoztatta az MTI-t.
A zalai megyeszékhely közgyűlése csütörtökön zárt ülésen döntött úgy, hogy február 1-től Besenczi Árpád színművész lesz a Hevesi Sándor Színház igazgatója. Az MTI képviselőktől származó információi szerint a 28 tagú közgyűlésben a Fidesz 17 képviselője igennel szavazott, míg a többiek tartózkodtak a voksolásnál.

Előzőleg az előadóművészeti törvény előírásainak megfelelően felállított szakmai bizottság Tucsni Andrást jelölte első helyen 6:2 arányban. Besenczi Árpád kinevezése ellen a színház társulata nyílt levélben tiltakozott, a kollektíva Tucsni Andrásnak, a teátrum irodalmi vezetőjének elképzeléseit támogatta. A városi és a megyei közgyűlés kulturális bizottsága viszont Besenczi Árpádot, a fővárosi József Attila Színház Jászai Mari-díjas, nívódíjas művészét javasolta igazgatónak.

Halasi Imre az MTI-nek azt mondta: régen ő is zalaegerszegi volt, 15 évet töltött a városban. Épp ezért úgy véli, nem tehetett mást, a lemondás mellett döntött. "Így helyes" – fogalmazott.
Hozzátette: nem a megválasztott új igazgató személye ellen tette mindezt - akit egyébként jó képességű művésznek tart -, hanem "valami mellett".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását