2024. május 20. - Bernát, Felícia

Fidesz: Botrány a pohár vízben

Az újbudai szocialisták megint hazudnak, kicsinyesek és szánalmasak – röviden ennyit reagált Junghausz Rajmund az újbudai Fidesz frakcióvezető-helyettese azzal a közleménnyel kapcsolatban, amely az oldalunkon tegnap jelent meg.
2009. december 18. péntek 12:29 - HírExtra
Junghausz Rajmund, a 11. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának alelnöke szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében leszögezte, hogy az MSZP állításai közt, melyet „Botrány az újbudai Fidesznél” címmel jelentettünk meg számtalan olyan állítás szerepel, mely nem felel meg a valóságnak.

A hír kacsa


Mint írja: „nem ereszkedem olyan mélységekbe – ennél lejjebb már tényleg nincs -, amelyekbe a tegnapi közlemény szerzői sodorták magukat. Örülök, hogy Önök legalább annyit hozzátettek, hogy az „MSZP állítása szerint”. Valóban csak az ő állításukról van szó. A hír rám vonatkozó része nem felel meg a valóságnak: a hír kacsa, nem igaz.”

Junghausz szerint a 11. kerület polgármesterének, a szocialista Molnár Gyulának a kicsinyessége határtalan, és mint írja,”gátlástalansága már-már félelmetes”. A fideszes politikus úgy véli, a szocialisták tegnapi közleményükkel nekimennek azoknak a cégvezetőknek, akik az önkormányzat saját tulajdonú vállalkozásait vezetik, akik az elmúlt években a kerületben utakat építettek, felújítottak, akik az egészségügyi ellátásért és más, a kerület szempontjából fontos területekért felelősek.

Hozzáteszi, a közlemény nyomán a szocialisták csapdába hajtották azokat a cégvezetőket, a kerület jegyzőjét és a hivatal más munkatársait is, „akik semmi mást nem tettek, csak emberi módon viselkedtek, úgy, ahogy az Európában szokásos: leültek beszélgetni.” Leszögezi, nem elegáns, hogy egyesek a nevét felhasználva üzengetnek ezen vezetőknek.

Ellenségnek tekintik


Az ellenzéki politikus úgy látja, az MSZP a frakció a Fideszt nem ellenfélnek, hanem ellenségnek tekinti, mint írja: „így szocializálódtak, ez a történelmi sajátosságuk.” Ám azt is fontosnak tartja, hogy többen felhívták a szocialista frakcióból, hogy semmi közük a nyilatkozathoz, és hogy nem értenek egyet vele.

Az MSZP frakciójának vezetője és Molnár polgármester is magából indul ki – írja Junghausz, majd folytatja: „azt várják el az önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetőitől, hogy hasonlóképpen gondolkodjanak. A cégvezetők azonban nem politikusok – noha kétségtelen, hogy függnek a politikai akaratoktól -, de felnőtt emberektől nem várható el, hogy parancsszóra utálkozzanak.”

Molnár egy durcás gyerek


Molnár Gyula szocialista polgármester a fideszes képviselő szerint nem tagadta meg önmagát: olyan közleményt adott ki, amely élethűen tükrözi sekélyes gondolkodását és ismét tanúbizonyságot tesz inkorrektségéről és jellemékről.

A polgármester, mint szocialista államférfiú - Junghausz szerint - a nyilatkozattal azt mutatta be, nincs nagyobb probléma Újbudán, a városban, mint az, hogy tíz ember leült vacsorázni és beszélgetni egymással; beszélgetni múltról és jövőről, kerületről és családról.

„A szocialista polgármester durcás gyerekként viselkedik. Ide jutott. Ennyit tud. Ez az ő baja. Meg a miénk, ha nem akarunk változtatni azon, hogy egy ilyen kicsinyes hangulatember vezesse a város legnagyobb kerületét. Újbudán már köztudott, hogy Molnár Gyula, mint Gyurcsány Ferenc lelkes tanítványa, nem az igazmondás bajnoka” – írja Junghausz Rajmund.

Végül hozzáteszi: a személyét ért rágalmak kapcsán jogi úton kíván eljárni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását