2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ételosztás Budapesten

Több helyszínen osztanak meleg ételt és italt a hajléktalanoknak és a rossz szociális körülmények között élő rászorulóknak a segélyszervezetek.
2009. december 18. péntek 21:08 - HírExtra
A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai szombat és vasárnap este három helyszínen, a Blaha Lujza téren, az Örs vezér téren és a Könyves Kálmán körúti Befogadó Szállóban osztanak forró teát és élelmet.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében Budapest XIII. kerületében, az Országbíró utcai intézmény mögötti téren hétfőn 11 órától a brit nagykövetség munkatársai és hozzátartozói osztanak meleg ételt a rászoruló családoknak. Az eseményen részt vesz Greg Dorey brit nagykövet és családja. Kedden 11 órától a Corvin Hotel támogatásával, illetve a cég önkénteseinek közreműködésével kapnak a rászorulók meleg ebédet, szerdán 11 órától pedig Kovács Kokó István jószolgálati nagykövet több ismert televíziós műsorvezetővel közösen oszt meleg ételt.

A háromnapos étkeztetési program folyamán összesen több mint 2600 adag ételt osztanak ki az önkéntesek és a segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, a rossz szociális körülmények között élő rászorulók számára. A programban a segélyszervezet vidéki intézményei is részt vesznek, saját környezetükben látva el a rászorulókat, a karácsonyi ünnepkör idején így összesen több mint 4000 adag meleg ételt oszt ki a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

A Nyugati aluljáróban ételosztás, ajándékgyűjtés, kézművesfoglalkozások, koncertek és karácsonyfa-díszítés várja az érdeklődőket és a rászorulókat december 21-én. A Nemadomfel Együttes, a Budai Református Egyházközség és a Magyar Református Szeretetszolgálat ezzel a nagyszabású összefogással hívja fel a figyelmet arra, hogy mindenki tud segíteni valahogy.

A Tahitótfalui Önkormányzat és a Magyar Református Szeretetszolgálat Készenléti Csoportja közösen nyújt segítséget a település rászorulóinak. Kedden a Készenléti Csoport a falu határában kitermeli a száradt fákat, feldolgozza, majd egy önkéntes házhoz szállítja, hogy a falu rászorulóin így segíthessenek. Egy nap alatt tíz család gondját oldják meg, hiszen a kitermelt mennyiség tíz család teljes téli tüzelője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását