2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyilkos haramiák fosztogatnak a fővárosban

Rablóbanda tartja rettegésben Guatemala fővárosának lakosságát: a jól szervezett haramiák lelkén csak az idén már közel ötven halál szárad.
2009. december 17. csütörtök 09:39 - Nagy András
Ilyenkor örülhetünk, hogy Közép-Európa szívében, a NATO és az Európai Unió teljes jogú tagjaiként élhetünk: tőlünk néhány ezer kilométerrel nyugatra, történetesen egy másik földrész közepén, egy Magyarországhoz hasonló méretű országban ugyanis néhány napja pokollá vált az élet, de a politikai viszonyok nemigen teszik lehetővé a közbiztonság fenntartását.

Guatemalában, ebben a közel tizenhárommilliós elnöki köztársaságban már eddig is igen magas volt a gyilkossági ráta (s rendkívül kevesen kapnak ezért büntetést), ám ami az elmúlt hónapokban történt, az minden korábbi dekadenciát felülmúl.

Kegyetlen rablóbanda fosztogat ugyanis a fővárosban, Guatemalavárosban, s tagjai nem szórakoznak: aki ellenáll, egyszerűen felgyújtják. Eddig már kétszáztizenkilenc támadást hajtottak végre gyanútlan járókelők ellen, akik közül negyvenöten oda is vesztek.

A haramiák módszere kegyetlen, de rém egyszerű: valószínűleg lesből támadnak, kirabolják és megverik az embereket, majd benzinnel öntik le, és meggyújtják ruhájukat. Egy állítólagos túlélő, bizonyos Alejandra Maria Torres saját állítása szerint úgy menekült meg, hogy letépte magáról lángoló kabátját és pulóverét.

Azonban a hatóságok hitetlenek, ha róla van szó: úgy vélik, Torres valójában a rablóbanda egyik tagja volt, akit társai valamiért meglincseltek. „Torrest őrizetbe vettük, még folyik a kihallgatás, hogy kiderüljön, a hölgynek köze volt-e a történtekhez. Folyik a nyomozás a banda után, eddig sajnos nem jutottunk eredményre” – mondta egy rendőrtiszt egy helyi lapnak. A tettesek futva menekültek el a helyszínről. A szemtanúk megpróbálták feltartóztatni őket, de esélyük sem volt.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását