2024. május 3. - Tímea, Irma

Csapadékvíz elvezetési projekt uniós forrásból

Évtizedes gond oldódott meg a Csepel-sziget déli csücskében található Makád csapadékvíz- elvezetési rendszere, illetve a vizet befogadó tó rendbetételével; a 134 milliós beruházást szerdán adták át – közölte az MTI-vel a falu független polgármestere.
2009. december 16. szerda 17:57 - HírExtra
Baski Gábor elmondta: mivel az 1300 lelket számláló, a Duna ölelésében található falu a Csepel- sziget legmélyebben fekvő része, nagyobb esőzések alkalmával a talajvíz rendre elöntötte a házakat és telkeket. Ezért nem lehetett tovább várni a vízelvezető árkok, átvezetők, lefolyók megépítésével. A szerdán átadott beruházás bruttó 134 millió forintba került – ebből 12 milliót az önkormányzat saját forrásként biztosított, a többit az EU- pályázatán nyerték.
A támogatásnak köszönhetően mód nyílt a csapadékvizet befogadó gyűjtőtó rehabilitációjára, valamint faültetésre is. Így tavasszal az önkormányzat hozzáláthat a 60 százalékban makadámos, murvás, rossz minőségű utak aszfaltozásához – tette hozzá a polgármester. A 2010. elején – szintén uniós támogatásból – avatandó új óvodának köszönhetően talán megállítható a fővárostól 50 kilométerre lévő faluból évek óta tartó elvándorlás – húzta alá Baski Gábor. Hozzátette: a kisebb önkormányzatok többségéhez hasonlóan számukra is gondot jelentett, hogy saját zsebből kellett finanszírozniuk a pályázat benyújtását megelőző terveztetést, illetve hogy be kellett kalkulálniuk csekély éves költségvetésükbe az önerőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását