2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz nyakig sáros az erzsébetvárosi ingatlanpanamában

A Fidesz vezetői nyakig sárosak mindabban, amit a sajtó csak "erzsébetvárosi ingatlanpanamaként" szokott emlegetni - reagált a fideszes Wattamány Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra az MSZP szóvivője.
2009. december 16. szerda 19:55 - HírExtra
Nyakó István az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy "az elterelő hadművelet" nem feledtetheti a budapestiekkel, hogy Gál György mellett a Fidesz egyik vezetője, az ugyancsak meggyanúsított Czibula Csaba Mexikóig menekült az igazságszolgáltatás elől.

A szocialista képviselő szerint a "mellébeszélés ezúttal sem segít", az ügyészség által vizsgált erzsébetvárosi ingatlan-értékesítéseket a kerületi képviselőtestület fideszes tagjai is szinte kivétel nélkül megszavazták. Nyakó István kijelenti, hogy ha az ügyészségnek sikerül bizonyítania a korrupciót, az alól a Fidesz sem húzhatja ki magát semmilyen kommunikációs trükkel.

A szóvivő szerint viszont szerdán ezzel szemben "megint az történt, mint mindig, amikor valami nincs rendben a Fidesz háza táján" ahelyett, hogy Vattamány Zsolt a lényegről beszélne, megint "bekapcsolta a politikai füstgépet", hogy elfedje egykori párttársa, a nemzetközi elfogatóparancs alapján üldözött Czibula ügyét. Nyakó István hozzátette, hogy míg a bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított Czibula valahol Közép-Amerikában, "feltehetőleg az Orbán Viktor által is kedvelt Mexikóban nyaral, addig a Fidesz ma is valami egészen másról próbált beszélni".

A fideszes Wattamány Zsolt sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Gál György képviselői mandátuma megmentése érdekében a szocialisták a demokratikus játékszabályok durva megsértésétől sem riadnak vissza.
A kerületi Fidesz-frakció vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a szocialisták mindent meg akarnak tenni azért, hogy ebben a ciklusban már ne lehessen választást tartani az érintett körzetben.

Gál György - aki SZDSZ-es képviselőként az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt került előzetes letartóztatásba - egy éve nem vesz részt az önkormányzat ülésein, így a testületnek ki kell mondania mandátumának megszűnését, és időközi választást kell kiírni. Ennek megtartására azonban április 1-je után - az ősszel esedékes általános önkormányzati választások miatt - már nincs mód.

Vattamány Zsolt rámutatott: az április 1-je előtti választást legkésőbb január első felében ki kell írnia a választási bizottságnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. december 16. 22:22
Ezek a nyomoroncok azt képzelik, ha a másik is nyakig sáros, az ő bűnük enyhítő körülmény? Micsoda szánalmas, gyerekes gondolkodás!
Magyar politikusok! SZÉGYELJÉTEK MAGATOKAT!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását