2024. május 19. - Ivó, Milán

2010-ben az őszinte beszédnek van helye

Mesterházy Attila szerint 2010-ben az őszinte beszédnek van helye, és arra kéri a többi miniszterelnök-jelöltet, hogy csak reális ígéreteket tegyenek a választási kampányban.
2009. december 15. kedd 07:55 - HírExtra
Az MSZP hétvégén megválasztott miniszterelnök-jelöltje az MTI-nek hétfőn Orbán Viktor Fidesz-elnök szavaira reagálva elmondta: az által hirdetett programnak a Bajnai-kormány által elért eredmények adják az alapot.

Hangsúlyozta: nem lesz hajlandó egyetlen egy olyan választási ígéretet sem megfogalmazni, amiről nem tudják megmondani, miből és hogyan valósítanák meg, és erre kéri a többi miniszterelnök-jelöltet is, hogy csak reális ígéreteket tegyenek.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője butaságnak nevezte, hogy Orbán Viktor "Gyurcsány-korszak 2." nevezte az MSZP programját. Hozzátette: ez ugyanolyan butaság, mintha azt mondanák, hogy a Fidesz programja a "Kádár-korszak 2." pusztán amiatt, hogy Orbán Viktornak számos volt MSZMP-tag tanácsadója van.

Mesterházy Attila egyetértett az ellenzéki politikus azon kijelentésével, hogy Magyarország erős ország, és hogy az emberek mindennapi problémáira kell fókuszálni. Véleménye szerint nyerni fog Magyarország azzal, ha a választási kampányban ennek a szellemében fogalmazzák meg a pártok a programjait.

Hozzáfűzte: így az lehetne a nemzeti minimum, mi az emberek problémája, és arra milyen válaszokat kell adni.

Megismételte kongresszusi beszédében elmondottakat, hogy a válság után minden politikai erőnek továbbra is küzdenie kell a szegénység ellen, és hogy szükség van nemzeti minimumokra, nemzeti modernizációra.

Mesterházy Attila szerint helyre kell állítani a munka becsületét, erős államra van szükség demokratikus kontrollal, és oda kell arra is figyelni, hogy a válság által legjobban sújtott csoportoknak adják a gazdaság által termelt többletet.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pártja hétfői választmányi ülésén, amelyen döntöttek az egyéni képviselőjelöltekről, azt mondta: a Fidesz-KDNP az "egyetlen csapat Magyarországon", amely változást akar. Úgy fogalmazott: "százegynéhány nappal a jövő évi választások előtt állnak a zászlók", amelyekre mindenki felírta a maga elképzeléseit.
Mint mondta, az MSZP zászlaján az áll, hogy "Gyurcsány-korszak 2."; az SZDSZ-én "viszontlátásra"; az MDF-én "Bokros-csomag"; a Jobbikén pedig az, hogy "erőszak".

Ezeknek a zászlóknak a közös jellemzője az, hogy konzerválni akarják a múltat, a Gyurcsány-korszak meghosszabbításában érdekeltek - közölte Orbán Viktor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását