2024. május 19. - Ivó, Milán

Orbán: csak a FIDESZ-KDNP akarja a változásokat

Orbán Viktor szerint a Fidesz-KDNP az "egyetlen csapat Magyarországon", amely változást akar.
2009. december 14. hétfő 12:01 - HírExtra
A Fidesz elnöke az ellenzéki párt országos választmányának hétfői budapesti ülésén úgy fogalmazott: "százegynéhány nappal a jövő évi választások előtt állnak a zászlók", amelyekre mindenki felírta a maga elképzeléseit.

Mint mondta, az MSZP zászlaján az áll, hogy "Gyurcsány-korszak 2."; az SZDSZ-én "viszontlátásra"; az MDF-én "Bokros-csomag"; a Jobbikén pedig az, hogy "erőszak". Ezeknek a zászlóknak a közös jellemzője az, hogy konzerválni akarják a múltat, a Gyurcsány-korszak meghosszabbításában érdekeltek - közölte Orbán Viktor.

A pártelnök szerint a szocialisták ugyanazokkal, akikkel eddig és ugyanazt akarják folytatni, amit eddig csináltak: "trükkök százai, hamis számok, fiktív költségvetés, őszödi beszéd, gátlástalan visszaélés a hatalommal". Semmiből sem tanulnak, "csökönyösen ragaszkodnak ahhoz, hogy csak egyféle út létezik: az, amit ők erőltetnek" - jegyezte meg.
Az SZDSZ-szel összefüggésben azt mondta, a szocialisták "lassan mikroszkóppal sem látható csendestársai", a liberálisok is ugyanazt teszik, amit 1994 óta mindig.

A "baloldalra átsettenkedő egykori rendszerváltó párt", az MDF pedig a "Horn-kormány porlepte politikáját szedte elő" - fogalmazott.

Orbán Viktor szólt a Jobbikról is, és közölte: ez a szervezet ugyan jobboldalinak mondja magát, de éppen a magyar jobboldalt gyengíti, járatja le. Amit tesznek, a Gyurcsány-korszak túlélését szolgálja - tette hozzá.

A Fidesz-elnök úgy látja, ha egy országban tisztességes viszonyok uralkodnak, biztonság van, rend és növekedés, akkor a "szélsőséges és erőszakos botránypártok eltűnnek a politikai élet süllyesztőjében".

Szerinte egész Magyarország szinte egy emberként fohászkodik azért, hogy legyen végre vége az elmúlt nyolc év vesszőfutásának. A jó hír, hogy "van egy csapat (...), amelyik változást akar. Gyökeres és mély változást". Ez a csapat a Fidesz-KDNP, amely megérett a feladatra - jelentette ki. Mindig lehet másképp - hangsúlyozta.

Úgy vélekedett, hogy a politikának vissza kell térnie az emberek mindennapi problémáihoz, céljaihoz; csak így lehet legyőzni a bajokat, és felemelni Magyarországot.

"A mi zászlónk tehát abban különbözik az összes többitől, hogy ez a mondat áll rajta: +Együtt az emberekkel+" - mondta, hozzátéve, hogy szerinte Magyarország kiállta a próbát, ugyanis kibírta, hogy a "diktatúrából magát átmentő szocialista politika visszatér a hatalomba, és a hatalommal gátlástalanul visszaélve (...) az élet minden területén végzetesen legyengíti" az országot. Ezt csak Magyarországnak kellett kibírnia Közép-Európában - folytatta -, de kibírta, még ha "most sok sebből vérzik is".

Ez Orbán Viktort - elmondása szerint - abban erősíti meg, hogy Magyarország egy nagyszerű és rendkívüli erejű ország, amely bármit elérhet, ha a Fidesz-KDNP "csapata" a változások élére áll. Közölte: hiszi, hogy Magyarország képes lesz újraindítani a gazdaságot, képes lesz egymillió munkahelyet teremteni, megmenteni az egészségügyet, újjáépíteni a rendet, helyreállítani az ország hitelét.

A képviselőjelölti meghallgatásokról szólva kifejtette: "szinte mindenkivel beszéltem a jelöltek közül", amelyek megerősítették őt abban, hogy jó úton járnak. Mindenki felkészült, elszánt a változtatásban, abban, hogy lezárják a Gyurcsány-korszakot, hogy felelősségre vonják azokat, akik bajba sodorták Magyarországot - mondta Orbán Viktor, aki a szokásos "Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" szlogennel zárta beszédét.
A választmányi ülés ezután zárt ajtók mögött folytatódott.

Az egyéni képviselőjelöltek névsorát a döntés után közleményben hozzák majd nyilvánosságra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

SzazMagyar
2009. december 14. 15:47
A Jobbik által 2003-as alakulása óta hangoztatott igazságot ismerte el végre Orbán Viktor hétfői beszédében: a két korábbi választási vereségért felelős egy a tábor, egy a zászló stratégia megdőlt, a nemzeti táborban megjelent egy új erő, saját zászlóval. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ugyanakkor visszautasítja azt a rágalmat, hogy zászlaján az „Erőszak” áll. Lobogónkra valójában a „Radikális változás” jelszavát írtuk, a politikai háttéralkuk nélküli, nemzeti önrendelkezésre épülő programunk jegyében. Erőszakot (akár két pofon formájában) épp a magunkfajtákkal szemben szoktak bevetni, miként 2006. október 23-án Orbán Viktor is nyomon követhette – a híradásokból.

A Fidesz elnökét ki kell javítanunk abban is, hogy a Jobbik a fő törésvonalat ma már nem a bal- és jobboldal között látja, hanem önmeghatározásakor a multinacionális pártokkal szemben nemzeti erőként definiálja magát. Ugyanis a parlamenti pártok mindegyike közelebb áll egymáshoz, mint a Jobbik bármelyikükhöz.

Dúró Dóra,
a Jobbik szóvivője
H.K.
2009. december 14. 13:06
Ha így gondolod akkor nem vagy idevaló. Hazug szemfényvesztő vagy tábornok.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását