2024. május 22. - Júlia, Rita

Az MDF nép kezdeményezést indítana?

Az MDF népi kezdeményezést indít a szociális kártya törvényes bevezetése érdekében - mondta Pusztai Erzsébet, az MDF pártigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. december 14. hétfő 12:41 - HírExtra
Kiemelte, a népi kezdeményezésben megfogalmazott kérdés azt tartalmazza: a kormány előterjesztése alapján az Országgyűlés vizsgálja meg annak jogi és technikai feltételeit, hogy egy országosan használható, bankkártya szerűen működő szociális kártyára utalják a segély egészét vagy egy részét.

Hozzátette: az MDF még hétfőn eljuttatja ezt a kérdést az Országos Választási Bizottságnak.

Mint mondta, az Országgyűlés köteles napirendre tűzni és megtárgyalni a népi kezdeményezést, ezért az MDF aláírásgyűjtésbe kezd, hogy a törvényhozás végre elvégezze a feladatát.

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a szociális kártya bevezetésének előkészítése és kidolgozása a kormány feladata, a döntést pedig a következő Országgyűlésnek kell meghoznia.

Véleménye szerint a szociális kártyával akkor lehet elérni pozitív változást, ha azt országosan, alkotmányos módon vezetik be, és nem elszórtan, csak bizonyos településeken.

Az MDF-es politikus emlékeztetett arra: még november elején szocialista és szabad demokrata képviselők leszavazták az MDF országgyűlési határozati javaslatát a szociális kártya országos bevezetésének ügyében.

Hozzátette: a határozati javaslat célja az volt, hogy a kormány vizsgálja meg a szociális kártya országos bevezetésének jogi, szakmai, technikai, valamint anyagi feltételeit.
Az ügy előzménye, hogy Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere október 20-án közölte: a szociális kártya bevezetése mellett döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok képviselő-testülete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2009. december 14. 13:06
Az MDF elmegy a sunyiba. Más ötletét használja a saját boldogulásához és szavazatnyeréséhez. Önnállóan már annyi gondolata sincs az MDF-nek, hogy mikor kell kimennie hugyoznia...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását