2024. május 19. - Ivó, Milán

Alapításának évfordulóját ünnepli a Hamász

Alapításának 22. évfordulóját ünnepli hétfőn a Hamász. A palesztin radikális szervezet, amely egyedül tartja irányítása alatt az izraeli blokádtól sújtott Gázai övezetet, nagy támogatottsága demonstrálására látványos ünnepségekre készül a területen.
2009. december 14. hétfő 10:04 - HírExtra
Gáza városa az iszlám zöld színébe öltözött, Hamász-zászlók lengenek a háztetőkön és a lámpaoszlopokon. A szervezet rádiója és televíziója buzdítja a lakosokat, hogy vegyenek részt a déli ima után tartandó nagygyűlésen. A tavalyi évfordulós ünnepségen több tízezer ember vett részt.

Kérdés, hogy lesznek-e most ünneplők hasonló számban. Ugyanis Izraelnek a Hamász ellen tavaly decemberben indított és három hétig tartó offenzívája jelentős károkat okozott mind a szervezetnek, mind a lakosoknak. Az infrastruktúrában esett károk helyreállítása pedig nem halad, mert a blokád körülményei között építőanyagok nem vihetők be az övezetbe.

Egybeesik az évfordulóval a Hamász damaszkuszi száműzetésben élő vezetőjének több közel-keleti országban teendő látogatása. Ennek első állomásaként Háled Mesaal küldöttség élén vasárnap Teheránba érkezett, és rögtön tárgyalt Mahmúd Ahmadinezsáddal. Az iráni elnök megerősítette a Hamásznak nyújtott támogatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását