2024. május 25. - Orbán

Mesterházy az integrációra törekedne

Csapatkapitányként harmonizálni, integrálni szeretne Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Ezt maga a politikus válaszolta az MTI kérdésére Tatabányán, csütörtökön.
2009. december 10. csütörtök 21:23 - HírExtra
A szocialista párt frakcióvezetője a tatabányai szervezet megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt. Mint mondta, az MSZP sokszínű párt, sokféle véleménnyel, személyiséggel. Ezeket a személyiségeket kell "itt tartani", és arra buzdítani, hogy teljes erőbedobással dolgozzanak az MSZP és a magyar baloldal sikeréért - fogalmazott.

Véleménye szerint az együttműködésre jó példa az elmúlt 2-3 hét, mivel az MSZP összezárt, és konszenzust alakított ki nem csak a miniszterelnök-jelölt, hanem az országos lista kapcsán is.

Mesterházy Attila úgy vélte, hogy a jobboldallal még a választások előtt meg lehetne állapodni néhány alapvetésben, "nemzeti minimumban", amely, függetlenül attól, hogy ki kerül kormányra, képviselve lenne a következő négy évben. Kifejtette: véget kellene vetni annak a politikának, amelyben az ellenzéki szerep mindig a nemekre épít, és annak is, hogy a kormányon lévők rendre elutasítsák az ellenzékből érkező javaslatokat.

Az MTI kérdésére Mesterházy Attila teljesen kizártnak tartotta, hogy az MSZP adott esetben mégis felsorakozzon Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje mögött.

A frakcióvezető tévedésnek és felháborítónak nevezte, hogy az egyik jobboldali lapban úgy állították be, mintha köze lenne Apáti-Tóth Kata eltávolításához a Duna Televízió reggeli műsorából, egy vele készített interjú miatt. Mint mondta, az újságíróval "kimondottan jó, személyes kapcsolatban" van. Hozzátette, maga is sok "pletykát" hallott arról, ki beszélt a Duna Televízió szerkesztőivel, de "egyik sem MSZP-s politikus volt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását