2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: a szocialisták korrupciós ügyei teszik tönkre hazánkat

A Fidesz szerint a korrupció felszámolásához új kormány kell Magyarországon, hiszen éppen a szocialisták hazugságai és korrupciós ügyei teszik tönkre az országot.
2009. december 10. csütörtök 19:10 - HírExtra
Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az állami korrupció ellen úgy kell fellépni, hogy azokat a szocialista politikusokat, akik ezt okozzák, el kell távolítani a hatalomból.

A fideszes politikus szerint Bajnai Gordon szerdai beszéde, amelyben Magyarország egyik legfontosabb stratégiai kérdésének nevezte a kormányfő a korrupció visszaszorítását, "üres szónoklat" volt.

Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, sokatmondó tény, hogy szerdán, a korrupcióellenes világnapon a magyarországi sajtóhírek jelentős része éppen korrupciós ügyekről szólt. Így van ez azonban csütörtökön is - tette hozzá, utalva lapinformációkra.

A Magyar Hírlap azt írta, kilencmillió forintos végkielégítése mellett szabadságmegváltás jogcímen 7,67 millió forintot zsebelhetett be Gyurcsány Ferenc azután, hogy áprilisban lemondott a kormányfői posztról. Gyurcsány Ferenc "bukása több tízmillió forintjába került az adófizetőknek" - jegyezte meg ezzel kapcsolatban Cser-Palkovics András.

A Magyar Nemzet arról számolt be, hogy - a lap szerint - a törvénysértés gyanúját is felvető korrupciós összefonódásra utal, hogy miközben Varju László fejlesztési ügyekért felelős államtitkárként döntéshozói pozícióból szemléli az uniós pályázatokat, munkatársának cége a pályázói oldalt karolja fel, és számos cég pályázatát írta meg az elmúlt időszakban.
A Fidesz helyettes szóvivője ezzel összefüggésben közölte: a kormányszóvivő ahelyett, hogy bejelentette volna az államtitkár menesztését, "szánalmasan magyarázza a bizonyítványt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását