2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az utolsó ülésen esküt tehet az új igazságügyi miniszter

Az Országgyűlés idei utolsó ülésnapján, december 14-én leteheti esküjét az új igazságügyi miniszter - közölte a házbizottság csütörtöki ülése után az MTI-vel Altorjai Anita, a parlament sajtófőnöke.
2009. december 3. csütörtök 14:07 - HírExtra
A házbizottság tanácskozásán a kormány képviselője azt kérte: ugyanaznap délelőtt folytassák le a bizottsági meghallgatásokat, hogy délután a jelölt letehesse az esküt. Az igazságügyi és rendészeti tárca vezetői széke Draskovics Tibor lemondása miatt üresedett meg.

A sajtófőnök közölte: jövő héten kétnapos ülést tart az Országgyűlés.

Altorjai Antita elmondása szerint az SZDSZ-nek hétfőn kell megneveznie, melyik bizottsági helyét adja át Gulyás Józsefnek, aki kilépett a párt parlamenti frakciójából. Mint mondta, Gusztos Péter a házbizottság ülésén jelezte azt is, hogy az SZDSZ-frakció hétfőn teljes tisztújítást tart.

Katona Béla házelnök az ülésen beszámolt arról, hogy a jelöléssel foglalkozó parlamenti bizottságtól nem érkezett hozzá javaslat az Állami Számvevőszék elnöki illetve alelnöki posztjaira.

A sajtófőnök kitért arra: egyelőre lekerül a napirendről a minősített adatok védelméről szóló törvény módosító javaslatainak szavazása, mivel ehhez kétharamados többség kell, amit a voksolás előtt megpróbál megteremteni az előterjesztő.

A házbizottság ülésén a Fidesz jelezte: véleményük szerint nem házszabályszerű a szabad demokraták és az MDF-es közös, kisebb parlamentre vonatkozó javaslata, mivel az három lehetőséget vázol fel erre. A módosító indítványokról szóló szavazás után ezért az alkotmányügyi bizottság foglalkozik a felvetéssel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását