2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az eseti bizottság befejezi a munkáját

Befejezi munkáját szerdán délután az Országgyűlésben 2007 márciusában alakult fogyasztóvédelmi eseti bizottság - mondta Alexa György, a testület szocialista elnöke szerdán az MTI-nek.
2009. december 2. szerda 14:50 - HírExtra
Kiemelte: az utolsó ülés napirendjén, a bizottság jelentésen kívül, az egészségügyi szolgáltatások fogyasztóvédelmi helyzete szerepel még.

A szocialista politikus közölte: a ciklus zárásaként, a parlamentnek benyújtandó jelentéssel áttekintik az elmúlt hónapok munkáját.

Hozzátette: a bizottság, megalakulása után először, a fogyasztóvédelem helyzetét tekintette át, és ennek kapcsán, határozatok formájában, jogszabálymódosítási javaslatokat nyújtott be a Háznak.

Mint mondta, a munka második szakaszában egyebek közt az energiaszolgáltatókat, a temetkezési szolgáltatókat, valamint a gyermekélelmezést vették górcső alá.

Alexa György hangsúlyozta: a fogyasztóvédelmi eseti bizottság azok közé a bizottságok közé tartozik, amelyik hozzájárult számos törvény, mint például a fogyasztóvédelmi, vagy pedig a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény elfogadásához.
Ezenkívül az eseti bizottság biztosította a civil és szakmai szervezetek számára a folyamatos párbeszédet - jelentette ki. A civil és szakmai szervezetek elég nagy elismeréssel nyilatkoznak a testület munkájáról - tette hozzá.

Mint kiemelte, az eseti bizottság paritásos alapon működött, és megalakulása óta a parlamenti pártok egyetértése övezte.

A politikus az elmúlt három évet "rendkívül termékeny" időszaknak nevezte a fogyasztóvédelemi lépések szempontjából.

Kiemelte, hogy a kormányzat kialakította fogyasztóvédelmi stratégiáját, amelynek egyik eredménye például a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság létrehozása.

Alexa György a közelgő karácsony ünnepére való tekintettel felhívta a fogyasztók figyelmét arra, hogy ne felejtsék el, a gazdasági világválság még tart, ezért ne bonyolódjanak erőn felüli hitelekbe vásárlásaik során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását